Tuesday, October 22, 2013

Legoland Trip October 2013 - Tips

Trip legoland paling dinanti2kan oleh bebudak. Dah berapa kali kene postpone sampai la confirm bulan ni baru dapat pegi. Cecah bumi legoland pukul 10:30 pagi memang panas gila (Tip : Datang awal elak beartur beli tiket). Bebudak dahla before this hangus terbakar masa bawak pegi mandi manda kat Desa Waterpark. Belum fully badan balik ton asal dah belasah pegi Legoland. Memang berkilat2 la memasing. Sampai sana memang tak ramai orang semua ride waiting time 5 minit below.

Lepas beli tiket terus pegi sewa stroller. Single harga RM30 double kalau tak silap RM50 kot? Tak yah deposit. Siap semua tengok map kitaorang decide amik arah ke kanan dulu.. Kalau amik arah belah kiri dia start dengan ride berunsurkan air.. So pilihla mana suka.. (Tip : Fahamkan betul2 map anda)


Ni first ride naik boat. Masa ni cuaca dah start panas tapi maintain lagi. Map kat tangan tu dah hancur buat kipas. (Tip : Tolong bawak kipas tangan ataupun kipas kecik yang ada bateri) Masa anak syok main aku baca balik peta tengok next ride untuk make sure kitaorang tak buang masa sesat di kala panas terik tengahari. Sebabnya aku bawak anak kecik yang tak tentu meragam so tenaga kene banyak simpan untuk layan Soffyia.


Ni 2nd ride. Mode panas gila. Dah start pakai specs tambah tempat duduk plane ni panas okeh! Bayangkan aku main benda alah ni dalam keadaan bontot cam kene iron. (Tip : Bawak specs, cap etc)


Bebudak ni pun maintain lagik time ni. Semangat nak main tu berkobar-kobar. Aku dah pening lalat waktu ni dengan panas menggila dengan mainan ni dok pusing2 turun atas bawah dengan bontot aku dah ala2 terbakar. Tapi yang heran anak2 aku takde plak menggelupur rileks maintain tersenyum riang lagik. Budak2 la katakan.

Lepas tu teruslah kitaorang menjelajah main2 bersukaria.. Tak silap aku dalam legoland ni ada 4 jenis roller coaster. Yang bestnya semua aku tak main. Tak kuasa okeh. Dahla diaorang ada tangkap gambar kan. Lepas tu muka tak senonoh.


Betul tak aku cakap tak senonoh? Dek terlampau gelihati aku terus beli gambar ni kat kaunter dia. Bwahahahahahah Tapi memang cuak wehhhhhhh.. Tapi aku tabek spring kat anak aku sebab diaorang naik 2 kali. First time diaorang naik ada orang kat depan tu so macam tak best la. So papa diaorang suh naik lagi sekali. Walaupun ni 2nd time tapi aksi still sama, Terbaik!


Yang ni plak roller coaster gak. Ini lagi horror.. So kitaorang semua takde main just snap2 a little bit kat sini. Food court dalam Legoland ni memang banyak. So make sure la korang nak makan kat mana. Macam kat area sini makanan dia berunsurkan western. Harga satu meal RM20 siap air so main course ko nak beef stew or grill chicken. Ada lagi menu lain tapi kitaorang amik set ni. Legoland memang bagi voucher RM10 untuk makanan untuk setiap tiket korang bayar tak kira kids ticket or adult voucher semua sama rate RM10. (Tip : Bawakla air mineral dengan banyak sebab satu air mineral kecik RM3) Kalau nak jimat air boleh beli Legoland punya bottle and korang boleh top up air karbonat harga RM1. Botol tu dalam 500ml tak silap harga RM25 kot? Aku beli botol tu tapi top up nya sekali je sebab korang memang akan menggila nak mineral water gak. Dengan Soffyia nak susu memang duit habis banyak beli air mineral.. Yang buat aku bengang aku expect memang ada water station macam USS tapi kat sini takde!


Last tempat kitaorang pegi miniature ni la. Masa ni cuaca memang sedap sebab dah ala2 nak hujan.. Sampai sini dah dalam pukul 4 petang.. Kira last kopek la waktu ni.. Banyak mainan tak main sebenarnya sebab time ni orang dah ramai dan tetiba pulak ada rombongan budak sekolah. Time ni waiting time untuk ride dlm 10 minit/each. So kitaorang decide nak balik walaupun bebudak tak puas habis main. Nak buek camano dah papa diaorang suh balik.

So kesimpulannya :

- Sebelum pegi Legoland pegila website usha2 apa yang patut. Legoland tutup hari rabu tapi ada jugak hari rabu yang diaorang bukak. Terjah kat sini http://www.legoland.com.my/en/Plan/Opening-hours/

- Parking untuk kereta kalau nak dekat dengan entrance pegi Zon 1 or Zon 2 (Tak ingat) Parking ni sikit je tapi kereta tak panas.. Kitaorang parking kat Zon 3 (kot?) so bayar RM7 maximum.  http://www.legoland.com.my/en/Plan/Parking-Charges/

- Baca map sampai paham structure legoland. Terjah website nak tengok map tapi memang takde idea langsung serabut gila. So the best way the moment korang dapat map kat tangan terus make sure arah mana nak pegi. Penting! Untuk make sure korang tapau semua benda dalam Legoland ni. 

- Since aku bawak anak expected la memang takkan dapat tapau semua mainan. So aku akan make sure ride mana yang agak2 bosan dan boleh let go. Kira tak kempunan la kalau tak dpat main. Dalam keadaan aku dok plan ni pun ada gak ride yang diaorang nak naik tapi tak dapek. Putih mata la!

- Bawak cap! Kalau nak bawak payung boleh je tapi jenuhla nak pegang 6 jam. 

- Mak2 tak yah bawak handbag. Bawak IC duit letak dalam jeans dah cukup. Ada bibik dapat jaga beg pun tak guna sebab ada gak kes bibik tinggal stroller dok kejar toddler balik semula ke stroller ada je dah lesap.

- Beli tiket online dapat 20% off. Tapi tak surelah korang dapat food voucher or not.

- Masa aku pegi waterpark dia belum bukak. Tapi kat website harga waterpark dah ada. Kalau combo (themepark + waterpark) beza tak banyak dengan ko beli theme park. So kalau korang pegi hari yang diaorang bukak 10 pagi sampai 10 malam tu bolehla kot beli combo. Kalau tak, takyahla sebab memang takkan habis (i'm talking about travel with kids). Lagipun masa kitaorang keluar dah start hujan lebat kul 5 lebih. Banyak ride tutup.

- Ada satu tempat ada air-cond. Heavennn gila kalau ada anak kecik nanges tido nak air cond korang boleh pegi sini. Tempat dia nama Legoland Academy. Sementara tunggu anak korang buat aktiviti kat sini bolehla dodoikan si kecik.

So far tu je point yang boleh ingat. Kalau korang nak accomodation sekali boleh try Pulai Spring  Legoland Package http://www.pulaisprings.com/packages/legoland-malaysia-hotel-packages Waterpark masa sampai tak bukak lagi. Tak silap diaorang bukak 21st Oct. Oh ya bawak baju extra seluar extra coz ride2 yang ada air memang confirm basah. Bawak raincoat pun boleh gak. Bawak gak panadol ke minyak angin ke kot2 ada yang pening lalat. Apply sunblock pakai baju nipis. Pakai kasut/selipar yang selesa. Takyah pakai stokin sports shoe kasut raya etc.

Expected no 1 memang akan ada yang demam. Sebab kejap panas kejap sejuk main air basah lepas tu baju kering automatic dek cuaca panas menggila. Tasya balik demam badan panas feeling nak tido je aku expect kurang air so tekak confirm merah. Balik aku terus mandikan semua basahkan kepala baru boleh tido. Alhamdulillah Soffyia ngan Hannah tak demam. 


Expected no 2 - 4kg baju aku hantar pegi dobi. 

Thursday, October 10, 2013

Random pukul 2 pagi

2 - 3 menjak ni kerja jadi priority.

Bila fikir kerja 24 jam, makan pun jadi tunggang langgang. Dalam kepala bagi anak makan kenyang2 dulu baru fikir diri sendiri. Bila anak dah kenyang di ajak nya aku main memangla sempat 2-3 suap je masuk mulut. Lepas dah main nak susu nak tidor. Sambil dok dodoi anak terkebil2 pandang syiling dok pikir kerja nak buat esok. Perut dok berkeroncong bunyi mintak makanan. Teringat dalam peti sejuk ada pelam siap weekend hari tu sempat buat cicah pelam - kicap + cili + belacan + gula.. Aduh.. Bila terkenang cicah pelam makin kuat pulak bunyi perut mintak belas ehsan tuan punya badan. Abaikan bunyi perut.

Dulu dok diet. Berat 8 bulan lepas 66kg. Bila diet jadik la 63kg. Punyalah hazab 3 kg  nak hilang amik masa lebih 6 bulan. Ke plateau? Ke fat jadi muscle? Ke memang lemak tepu?

Sudahnya tadi aku timbang tetiba berat jadi 61+ kg. Wow. Berkali2 naik weight scale kerana tidak percaya. Percayalah?



Wednesday, October 9, 2013

Random jam 12 malam

Malam ni x boleh tidur plak. Panas + takde air = pengsan. Balik kerja terus tido tak sedar pulak takde air. Aleh2 masuk toilet dua tiga titik je keluar. Bukak website Syabas memang betul takde air hari ni. Isk isk isk Soffyia pulak dan2 mintak susu air panas takde. Nasib la ada mineral water. Tercatu2 nak minum air di kala panas2 ni. Lately susah nak tidur malam. Tidur2 ayam pukul 5 pagi baru betul lena pukul 6:30 alarm dah bunyi tapi tak pulak mengantuk kat office. Keje kat office melambak lambak macam tiada esok bagimu. Pagi tadi datang office 8:30 pagi call dah masuk. Client call nak discuss pasal statement account siap tanya aku dah breakfast ke belum. Lunch hour pun break setengah jam je lepas tu pulun buat keja sampai 6 petang terus cabut balik nak fetch Soffyia kat school. Sampai school pukul 6:40 petang tengok anak aku last sekali kat school. Punyalah ingat aku paling awal amik anak. Cheh.

Panas betul malam ni weh. Lagi buat tak boleh tido. Terkebil2 tengok tingkap dengan harapan hujan lah malam ni. Eh tetiba ngantuk plak. Okla bai.

Tuesday, October 1, 2013

life minus husb

omg boss not around for a week! tetiba rasa semua kerja boleh hold dan boleh bersuka ria terjah website.. before this dok tuju hp yg alahai tak puas betul screen ceconet nak belek2 sampai kepala dah boleh cecah meja.. over! so whatsup with my life? haha.. interesting enough to share ke? not really.. some story doesn't meant to share aight? he he .. how i wish i can share it all... gila stress kalau org baca.. nak cite cite je la kan.. sorry i is x niat punn.. last month - sept suppose to be our wedding anniversary.. so nak hadap bulan sept tu rasa menyampah sangat.. seriously i kid u not.. date trivia in my life 3rd sept is our couple anni (LOL) and our wed anni fall on 9 sep.. it will be 12th wedding annoversary if this year included! whoa! what a record! a decade of marriage - no wonder we have a lot of fight back then... LOL! anyhow.. i do receive a phone call from my mantan hubs (mantan katanya).. i always wonder why we still act like husb-wife situation.. either i'm not letting go of this relationship or him? oh god! give me a break.. sometimes i do feel i want to ignore him if i hang out with my single/couple friends.. but when it come over to spend time with my kids (kids activity) - kidzania, sunway lagoon, desa waterpark, zoo etc i feel like a big loser.. somehow those activity will involve father + mother + kids = happy family. mother + kids = awkward! damn its true! lagi stress bila husband which tag along by wife will act like a supportive husband/father.. contohnya mak pegi toilet ayah jaga anak, mak pujuk anak ayah buat susu, mak suap anak makan ayah pegi beli air! drive me more crazy okehhh.. plus when i heard this 'ummi sembahyang dulu, walid jaga baby' what the ****.. straightly i will looking at the wife and do the annoying judgemental look... ekekekek.. forgive me i'm just a human.. :P by that time i really think about my ex, hey you! i want to re-marry you right now! haha.. funny.. of course its not as simple like that ok.. btw my ex will be back for raya haji holiday 2 weeks plus plus from now.. right now he has been transfer to labuan for 5 years (i guess) ... so.. now we can play a happy family during that time... ahhh how i miss to be a wife.. holiday jalan2 travelling with man and my daugters.. ahhh complete family.. i can smell it now.. and it smell good.. oh mommy need to book hotel right now... sure enough i really miss this holiday organizer thing minus gosok baju, masak, laundry,kemas rumah jobs! ta-ta happy weekdays u all..
me selfie when kids not around.. again! forgive me.. i'm just bored!

Monday, August 5, 2013

Iphone show no service

Just now iphone jatuh gedebuk dari ketinggian 150cm atas tiles. Terus show no service. Call out 3g semua fail - dugaan bulan puasa.

Terus pegi reset phone balik siap nazar sehari puasa kalau phone ok. Alhamdulillah dah ok T____T 

Tak dapat bayangkan hp tak berfungsi di kala waktu raya!

Tuesday, July 23, 2013

Patch lace in the making

Kebaya moden hannah dah siap dan laju2 aku pi amik kat makcik tailor.. makcik tailor bising2 sebab belum gosok aku dah rembat..tak sanggup nak tunggu buat keje last minute tampal lace tu.. too bad kengkonon nak siapkan jugak weekend tu hari tergendala gak.. lupa pulak nak potong siap2 lace tu.. sudahnya tertembel2 gunting tu pun tak siap sebab kene kacau ngan soffyia.. biasalah mak nak gunting dia pun nak gunting.. sudahnya tunggu anak tido ngan mak2nya bungkus tidur gak..

Projek kurung moden gondol terbengkalai

Lace dapat 2 layer beli 2 meter. In total 4 meter nak lekat kat baju bebudak ni

Btw tak taula minggu ni boleh siap ke tak.. aku tengah pulun nak closing account ni! mak stresssssssssss.. asal closing je stress, asal stress je closing.. tak penahnya nak aman... tapi harap2 sangat minggu ni boleh settle hal2 baju.. minggu depan dah start nak sengseng lengan baking kuih.. since adik aku tengah praktikal kat umah ni bolehla nak buat kuih.. oven mak pun dah lama tak berasap.. kamon babeh!

Thursday, July 18, 2013

Flaming Steamboat

Pegi bukak puasa with fyza and nurin kat flaming steamboat kelmarin. Harga 30/pax untuk buffet seafood dan beberapa makanan lain.. pencucui mulut pun banyak pilihan.. booking same day terus dapat seat.. ya itu yang kita mahukan! tapi bab sos dia kureng la.. untuk penggemar seafood memang sesuai la ber-steamboat kat sini.. seafood choice banyak dan harga berpatutan..

janganla ditanya kenapa muncung cenggitu.. takde lain sebab kalau ketawa confirm muka sekerat T___T

Wednesday, July 17, 2013

Team Building Activity

My dear friend Beth has been suggesting the initial idea (thanks) for me to start up with the team building thing. Bernas sungguh  idea mu itu.. i do follow what she suggesting.. bila tang grouping people tu dah cantik dah.. sat lagi time nak pikir activity tu macam stuck sket.. while waiting the idea knocking my head i write a memo for funding request.. about this fund pun my HR gila membebel since this activity doesn't budgeting for this year.. but hey people dont you know the term of over budget? since the final budget pun submitted for finance boss to review, there is no hassle to explain on overbudget thing.. anyhow do u know how much i ask for ?


It's only RM500! Gila perah idea nak buat aktiviti yang kurang mengeluarkan duit.. LOL.. u should look my first activity for them.




lots of weird family name submitted.. and some cartoon i never heard before.. LOL.. by the way at first ada la bunyi2 sket among themselves who make this activity like a burden.. siap cakap lagi.. no weekends involve.. ok fine.. just follow what they want.. anyhow i want to make them happy right? whatever negatives taught/look/action throw to me i will pretend not to see.. i will see what best inside u... get it? get it? cheers!

Thursday, July 11, 2013

Idea please!

Boss give me a non finance task yesterday. Kene buat teambuilding aktiviti untuk my dept for the whole year.. more on monthly basis activity.. T_____T Dahtu task ni pun boleh masuk dalam KPI.. eh eh sesedap je kannnnnnnn... Howwwwwww tell me how.. Brainstorm dalam bilik air dalam kereta still idea2 boring je keluar....

Errrrrrrrr..... Any idea plzzzzzzzzzzzz?

Syarat2 teambuilding - mesti dalam office bangunan, limited budget, masa aktiviti after working hour, cant do during closing acc, my job performance cant affected by this task.

Outcome : finance staff happy, lower staff turnover

T______T

Wednesday, July 10, 2013

Day 1 - xx kg

Actually pic taken yesterday. Still montel lagi. Eventough almost 2 month berdiet still tak show any wanted result yet.. Oh my.. Rasa nak give up je on this weight loss journey.. Pagi ni timbang just turun 1kg from 2 month before.. Hanggggggiinn je satu badan.. Tapi takpe aku anggap ini adalah plateau! 

Errrrr bukak puasa kang nak beli ayam golek.. Seddapppp... (Diet atkins katanya) LOL 😝

  






Monday, July 8, 2013

How?

Me and my partner has been discuss about my puasa ganti last weekend.. Perhaps he feel irritated bila me tak join makan lunch for 2 days in a row (Saturday & Sunday).. Suddenly he asked me - Bukan ke ada dalam bulan Syaaban diharamkan berpuasa - What if today (Sunday) adalah hari yang diharamkan berpuasa? (asking at 2pm)..

Hari yang diharamkan berpuasa - 30 Syaaban means tomorrow.. And guess what? Hari ini adalah hari last untuk puasa ganti.. Yahu. I feel raya already. Oh btw 15syaaban onwards adalah hari yang diharamkan berpuasa but exceptional case for qada & nazar..

Ahad lepas adalah hari yang sangat memenatkan.. pergi ajak kids ukur baju macam ajak satu bas kanak2 pegi zoo ya.. penatttt gillerr.. even tengah type ni pun rasa penatttt.. bebudak banyak betul songeh.. dalam kepala mak ni dah ada design utk memasing.. tapi bila pi tailoring memasing mengada.. budak2 sekolah rendah dah pandai nak baju design letop2.. eeehhhh ini sudah lebih dari tokey? pakai je baju yang mak hangpa punya design.. sampai makcik tailor tu pun dah pening kepala.. yg si kecik soffyia pulak menangis 24 jam.. punyalah payah nak amik ukuran.. sikit lagi tak puasa time tu kannnn...

finally after riuh sekampung kat kedai tailor tu, baju raya settle.. bebudak dapat sedondon untuk 2 pasang baju.. tema kaler baju raya tahun ni telah diubah since me has ubah utk pakai baju bertemakan kaler ini :


niat dia hati pi jakel untuk belikan kain bebudak ni utk follow my lace black colour.. kan dah cakap.. kalau pi jakel without specific objective habislahh.. ke laut la jadinya.. even me yg dah ala2 goyang objektif ni boleh delete semua plan.. by the way it is a wise decision since my partner agree to this pattern - he did one nod was enough to say he like it.. T___T

since every think look settle except baju2 basahan i.e jeans, tops, shoes for kids i guess will put a pause on shopping during fasting month.. oh for baju2 basahan particularly i will bring the kids on one by one basis on weekend.. plan look like ok to assist my focus on ramadan month.. hope i can accumulate ramadan benefit as much as i can.. kids, please behave!

Wednesday, July 3, 2013

To date #2 - more to cerita baju raya

Still in working mode ya.. report has out and i'm back to operation mode.. this month book will close normal so i have a lot of ample time.. teeheeheheh..

start hari isnin ganti puasa dan hari ni puasa gak.. i have 7 days untuk ganti and 5 days more left.. semalam my partner treat me at Chillis and i hate it! boleh pulak order x sampai.. almost 45 minutes waiting time baru meal sampai itupun after checked with their crew.. kalau tak check kedai tutup pun belum tentu order sampai... great is it? so today i have decide to cook on my own.. ahhhhhh tak sabar nak balik rumah dan main masak2.. menu untuk buka hari ni ialah asam pedas - not sure ikan apa.. will see kat market jap lagii... tekak teringin bawal emas.. then nak masak ayam goreng untuk soffyia dan juga sayur bayam nyam nyam nyam.. all time favourite.. alamak lapar perut sudah (kes terlajak sahur) ..

baju raya update - still tak hantar.. x nak jadi macam kes tahun lepas please.. this year confirm hantar weekend ni.. tema kaler adalah seperti amy adams attire during man of steel premier..

combination lace ngan brown cantik.. few design dah ada dalam kepala cuma nak tengok makcik tailor tu boleh buat ke tak.. great kalau dia boleh materialize kan impian ini.. weeeeeeeweee... teaser baju raya belum siap :

anak-anak tak sure nak follow kaler apa.. kalau black macam dull sangat.. tak ceria anak2 di pagi raya denga kaler hitam.. same goes to brown.. errr.. x nak multicolour please tema tahun ni.. dah brainstorm hari2 pasal baju anak.. still tak final lagi.. i dont want to go jakel with no specific objective... confirm jadik lain nanti.. will see ya.. till then byee2 assalamualaikum.

Friday, June 28, 2013

To date

Just finish closing account for quarter review. Phew! After long exam leave terus masuk office and sedar sedar je dah hujung bulan.. oh my gaji! eheheheh.. hari ni masih ada saki baki report nak buat.. some report back up for staff yang on leave *ehem* some is mine..

The prob is hari ni malasssssss gila nak buat kerja.. semalam dinner then layan movie White House Down.. ada plak tragedi kat tgv klcc semalam which almost tak dapat nak tengok.. tapi memang our luck tengah berbaris utk refund tiket, suddenly movie ok pulak.. the best part x ramai org mungkin sebab ada yang dah panas hati n terus blah.. the movie not bad la tapi lagi best cerita pasal white house yang gerard butler berlakon tu 'Olympus Has Fallen'..

btw cerita basi pasal chess competition - menang no 2 for malaysia cluster.. kalah dengan mamat property somerset ampang.. T___T still ge the cash prize yang dok idam2 tu and also this :






Oh update jugak.. below picture taken last week during my visit to beth crib.. main masak2 asam pedas kat dapur dia.. habis terpercik sana sini. LOL..  sesi lunch disudahi dengan budak2 terjun pool.. it was fun eventho the weather was bad..


Until then.. Happy friday! assalamualaikum.

Tuesday, May 28, 2013

Chess Competition - This is it!


lawannya pukul 5 petang kang.. hati ni duk berdebar mcm nak jadi wakil sekolah gayanya.. T_T wish me luck please.. agagaggaggaga...  makan x lalu tidur x lena mandia x basah.. ngehngehngeh.. nak menang nak menang nak menang..

 “Don’t let the fear of losing be greater than the excitement of winning.” Robert Kiyosaki

Monday, May 27, 2013

Stress dan kotak tisu

aku sebenarnya tengah mencari fakta kaitan period dengan makan banyak. bila dah cuba2 untuk kuruskan badan ni pengiraan kalori dah macam satu kemestian bila aku nampak makanan. ni semua gara2 kevinzahri. tu belum campur lagi kiraan berapa liter aku teguk air.. tu semua nak kene catit.. hasilnya habis kotak tisu aku dengan angka2..


days water intake


bila period menjelma dan bila begitu menyakitkan simptom marah2 aku akan muncul.. lagi2 bila nak kene pikir dan menahan kesakitan dalam masa yang sama.. jadik bila combination kerja dan nak mengira kalori dan period bersatu membuatkan aku rasa nak muntah berapi.. over kan aku.. actually ada 2 perkara yang membuatkan simptom aku bertambah buruk.

pertama - esok aku nak lawan chess. winner akan jadi wakil untuk lawan property lain. kalau menang dapat cash prize. aku nak sangat menang sebab aku nak sangat cash prize. stress sangat sebab ni open tournament. kene lawan laki2 gagah kat property ni. T_T mampukah aku?

kedua - otak aku dah cukup karat nak amik exam. bila dah tua ni aku lebih suka baca spot2 question. aku jadik stress bila memikirkan kalaulah spot2 question ni tak keluar. T_T


Wednesday, March 27, 2013

Cendol Bakar Kuala Selangor

sangatlah mengantuk hari ni so i decide to post some story.. yezzah last week i & kawan2 attend wedding kat kuala selangor.. suddenly one of my colleague suggest kitaorang singgah pekena cendol bakar - which initially everybody thinking cendol itu dibakar- suddenly ada orang cakap owner dia nama bakar - then later cakap gula merah dibakar - which i pun tak tau version mana yang betul... anyhow cendol tu sedaaaappppp sangat.. just nice lemak dia gula dia..


for those yang interested nak rasa - u can google location dia.. kitaorang naik LATAR from KL and u all kene exit kat persimpangan ijok (last exit).. from there the toll girl can assist korang which way to go since there is signboard around to help.. lagipun kedai tu bebetul terletak kat tepi jalan and ada plak orang RELA dok jaga traffic..

kalau dah sampai area sana mungkin lepas tu korang boleh try plak tebu letak kelapa pandan which also taste very very very good..


lepas tu mungkin anda boleh singgah ke bukit melawati untuk berjalan-jalan menikmati keindahan alam dengan menaiki tram seperti kawan2 saya dibawah yang sungguh riang sekali



lepas tu bolehla pekena ikan bakar AROMA IKAN BAKAR juga boleh tahan sedap. Located at Jeram 17 km dari Bukit Melawati.


Dan selepas itu anda boleh sambung buat kerja sambil berfikir2 mungkin ke Kuala Selangor lepas dapat gaji. :P

Friday, March 22, 2013

dot dot

whats up guyzz.. lately mood sedih dah hilang.. not 100% tapi cam 70%.. life is pretty good... eventhough we were not husb-wife anymore we still lunch together2 talking to phone jalan2 with kids.. sometimes my close fren guessing that we will be back together again.. sorry you were wrong babe.. :)

for me single life is like a freedom.. since i'm married after school which total up to 12 years - now that i'm 30 ; i never taught that single is fun fun fun!.. balik lambat after work, badminton after work, lepak mkn2 after work, weekend without kids (if they stay with their dad) - WOW.. really good.. ahh the commitment is gone..bye bye commitment!

rite now my main focus is 2 thing - work + study... like seriously the job raising kids have been split into 2! i never taught my ex will miss our kids like hell.. he utilize all his free time focusing to raise our children! and suddenly he know what they can eat & whatnot. amazing huh? great!

but of course when it came out like kenduri kawen, birthday bash, movies - zero.. no more partner.. that's the bad thing... memang sedih :(

nvm i learnt pretty much about divorcing.. if u REDHA u will be happy.

love -

Monday, March 4, 2013

Zayyad Birthday

Great birthday party. My kid semua enjoy. Puji ke langit sampaikan dalam kereta otw balik from Puchong pun still lagi membebel about the party.. Tak tahan Hannah boleh cakap 'Mama, theme dia car.. kereta car,  cake dia car baju besday boy car kasut dia pun car.. oh mak pocot.. sampai ke kasut dia observe.. memang observer tahap dewa..

The face painting is really good. Soffyia enjoy it very much. She was a baby rabbit! Hilarious tgk muka dia yang sungguh blur bila kene painting.. Anyhow ralat tak dapat tgk rumah coz tetiba hujan turun lebat.. Maybe next time nak sergah rumah tuan rumah again & bring the kids for swimming.. Seriously the pool is rock!
Soffyia & Mommy

Tuesday, February 26, 2013

Janda Baik

So bila dah habis finalization of the Event, ai memang dah tak boleh duduk diam kat KL.. serba serbi tak kene.. so ajak member pegi bercuti.. booking.com memanjang penuh.. tgk bilik harga sume kedebom kaw2 punya mahal.. brainstorming satu hari satu malam end up decide nak pegi janda baik.. it was a wise decision!

travelling period just 35minutes from kl.. tadaa dah sampai.. map pun senang baca.. tol pun only rm10 return.. the best part boleh drift2 tak hengat bila turun hari tu (the best part).. harga chalet pun seratus only.. memang best la!

confirm akan datang lagi!

Sunday, February 24, 2013

a long silence

right now i'm in the acceptance phase. it ain't easy but i try hard every day every hour every minute every second.

things have been routine. new routine. healing process was continuous. distraction is the most acceptable method other than crying in the middle of night.

after 12 battle years finally my marriage is over. yes say it out loud.. i'm divorced!

18.2.2013 officially date announe by syariah court. what a great present for my birthday.... special thanks to my lawyer mr azril anwar if you were reading this!
 
Images by Freepik