Friday, August 29, 2014

My workstation


I have been here for almost 4 years to date.

My view is facing my Financial Controller office (whom has been resign recently) and she is a lady. I can see people walk in to her office being scolded, being promoted, being compliment, being entertain etc..

This cubicle / workstation has been also witness my life struggling for that period of time..

For the time being i don't feel like to tender any resignation letter. Yes i finally find my comfort zone, my security zone in here. I have less monday blues, less stress (she is resign, remember ?) and the important thing i can manage my own workload.

Does it sounds good?

Hope so... for the moment..

Thursday, August 28, 2014

Blog refurbish

Mood to refurbish the blog tiba-tiba..

So here it is..

Tuesday, August 19, 2014

Lepak di Kuching

Wah tajuk! Lepak katanya.

Lepas seminggu raya terus shoot pegi Kuching.

Pegi 3 hari 2 malam check in kat Citadines Uplands Kuching. Serviced apartment 2 bilik located 15 minutes drive from airport.

Amik tour guide pakai van since total group kitaorang 13 orang. Sehari RM180 start 9am abis tour pukul 9pm plus airport transfer.

Dia bawak kitaorang pegi Crocodile Farm, Kampung Budaya, Waterfront, Muzium, Pasar Serikin, Masjid Negeri & Satok. Makan kat sana kalau sekali makan kitaorang satu group tak lebih RM100. Tapi tak pegi makan seafood kat Top Spot (tak sure ejaan) since ramai sangat anak kecik which resulted bila petang je memasing dah cranky kepenatan. So malam memang kitaorang masak kat apartment.



Oh ya - Kitaorang naik flight pakai kerusi roda. Jenuh nak dapat info pasal wheelchair. Last2 tolak masuk cam biasa macam pakai stroller. Tapi masa kat airport Kuching nak balik KL wheelchair kene tagging.

Overall kuching best. Ada seafood, boleh tengok nature, belajar culture. Ole2 bawak balik semestinya kek lapis, keychain gambar orang utan. masa nak pegi tu i was feel Kuching tak best but turn out it was a fun getaway and my kids learn new things. Sampai anak buah aku siap cakap 'Oh selama ni ni asyik tengok kat kamus bergambar'. LOL sangat kan?

Tuesday, August 5, 2014

Raya 2014


Raya tahun ni tema pink.. Tak dapat nak tangkap gambar satu family sebab memasing pepagi raya dah moody.. So bila memasing tak moody barula dapat tangkap gambar asing2 yang ada sedikit ceria..

Raya tahun ni memang macam selalu lah.. Ke arah Johor dulu dari hari sabtu sampai rabu..  Menu wajib burasak dan beriyani hasil air tangan pak sedara Yen yang memang pandai masak.. 

Hari jumaat baru balik Banting sampai hari sabtu.. Kebetulan pulak semua pakat kumpul hari sabtu so makcik aku rajinla pulak nak buat nasi ambeng.. Makan ramai2 dalam satu daun pisang memang layan habis la.. Terkeluar segala mak bapak peluh dengan kepedasan sambal jawa..


Gambar aku ngan adik kat tangga rumah arwah atok aku.. Dulu masa kecik2 umur aku 8 tahun memang meriah rumah ni tapi lepas tu langsung tak meriah takde sapa jaga umah ni. Bila makcik Siti aku dok umah ni baru la start happening balik.. Sebab masing2 dah beranak pinak dan anak2 sedara aku yang dulu kecik2 pun dah besar panjang..Yang cousin aku dulu tak kawen skang dah anak sampai 2 - 3 orang memang nampak penuh je umah..

Hari ahad husband dah balik ke Labuan so menghantar dia ke KLIA diiringi lagu hari raya.. Perghhh buat sebak di dada je kann... Long distance relationship ni memang kalau tak kene gaya memang sedikit sawan.. Feeling hantar husband pegi airport sama macam feeling mak bapak tinggalkan aku kat asrama waktu dulu.. Memang makan dalam! Mana taknya bila husband ada sebelah memang memanjang menyinggah wayang kann.. Nak2 kitaorang ni memang kaki wayang.. Lagi best kalau tetiba Yen ajak check in hotel.. Tak heaven ko lepak atas katil takde anak..


Ni kitaorang tengok cite guardian of the galaxy kat pavi GSC.. layan dapat treatment macam raja tapi spoilt pak arab sebelah tu boleh bawak baby lak masuk.. so layanla kami movie bertemankan budak nanges macam sambil layan dvd kat umah bertemankan anak aku bising.. T_T

So can you imagine bila keseronokan tu ended bila hantar husband kat airport maka tamatla segala keseronokan berjimba kitaorang.. Back to normal kena anta anak pi sekolah, pegi nursery, layan traffic jam, layan office, layan anak2 aku punya makan minum, layan dobi, layan gosok baju...waaaa.. 


Layan husband makan sebab kat Labuan takde makanan2 cenggini katanya.. Aku kengkonon tak lalau makan (sebab nak kene tinggal) so layan je tengok husband makan yang happy semacam sebab tak yah layan aku punya bebel untuk seketika.. 
 
Images by Freepik