Saturday, November 26, 2011

Suka suki di hari keluarga

Gigih dok google cari costumes shop. Shortlist 2 kedai yg dekat dgn opis.. Wisma Central & The Weld.. With limited option in my hand, i chose the weld. Nama kedai Costumes N Parties .. Load of costume & accessories.. In fact The Weld tak penuh cam KLCC.. Jadiknya takdelah kejadian langgar stroller berlaku.. Memang nyaman sekali sih!

paling susah nak pilih baju untuk Tasya.. Sume tak muat and at last amik adult costumes.. She opted to be a maiden indian .. Hannah pilih untuk jadi leopard dan baby Soffyia mama pilih untuk jadi baby elephant.. Argh! baby costumes sume comel2 belaka!




Kids at entrance before begin to hunt the prezzie..






Mommy & daddy hunt for the food!



Thursday, November 3, 2011

Workaholic

Dulu kecik-kecik tgk drama kat tv tengok plak cerita pasal mak bapak yang selalu balik lambat anak dah tido, pastuh anak jadik tak baik selalu cakap pada diri sendiri 'Apalah mak bapak asyik keje tak pikir pasal anak!'

Sekarang amik ubat akibat mengata orang dalam tv je pon, tempias terkena gak pada diri sendirik... Adoi.. Hidup wa sekarang sangat terkejar-kejar.... Let put aside 'Busy is good'. Mungkin baik satu sudut tapi satu sudut yang lain? Masa ni la baru terfikir perkataan KALAU.. 'Kalau lah aku ......., kalaulah aku ......., dan kalaulah aku.......

Nasib baik hot fm waktu pagi sentiasa menceriakan hidupku di waktu pagi, adalah masa nak tergelak.. Hilang sikit pressure kat situ.. Tapi bila masuk office sentap! Terus jadi robot non stop.. What da hell! Aku memang bengkek habis.. Kalau lah tak mengenankan (see? perkataan kalau jugak menjelma)..

Lagi best relationship wa dengan husband.. dah ala-ala suam kuku.. nak pegi bercoti pun alahai ntah bila la woiiii.... agagagaggaggaagag.. oklah nak jumpa boss.. my turn now. chow!
 
Images by Freepik