Sunday, March 27, 2011

Review : A'Famosa, Melaka

Stay kat banglo instead hotel room. The best part we have our own swimming pool. (ini kolam ana yang punya!). Fyi hotel room takdak pool tapi dekatdengan cowboy town. Banglo ada 4 bilik, dapur, 2 bilik air dan astro. Worth for big family! Ok mommy have to go. Anak sudah nangis.
Published with Blogger-droid v1.6.7

Saturday, March 26, 2011

jalan2 habis pantang

Exit simpang ampat tol, entering a'famosa. Will spend weekend getaway here. Ada kenduri kawen daaaaaa. Happy weekend y'all!
Published with Blogger-droid v1.6.7

Saturday, March 12, 2011

mommy of 3

1month



yuhuuuuu... wah2 sungguh penat betul minggu nie.. btw wa sudah pulang ke rumah sendiri.. tu yg tak berupdate blog ni.. super busy oiii... lagipun connection kat Selayang ni super slow! Ha eloklah tu kan dengan aku yang super busy ditambah pulak connection yang super slow memang equivalent tu super malas nak beralam maya... nie pun tengah breakfast dengan family di kopitiam kegemaran yen sambil teman yen buat assignment yang nak kene hantar tengahari ni (last minute person!).. dapatlah curi2 update blog sambil layan facebook dan juga menjengah blog2 favourite.. :)

all out for the last assignment before the exam.


sedar tak sedar dah satu bulan Soffyia.. satu bulan lebih sikit lah.. bak kata wan dan atok, dah keras dah badan cucu aku sorang ni.. al-maklumlah, mama dia makan tak hengat dunia.. makan macam tiada esok bagimu.. pergh! sampai cirit biritla anak aku dibuatnya.. oh ya, tahniah kepada diri sendiri sebab dah berjaya breastfeed Soffyia sampai 1bulan... next target, breastfeed up to 2 month.. speaking of breastfeed, wa tak buat stock susu lagik.. banyak nak kene tanya kat sifu2 breastfeed ni.. camana nak simpan, berapa lama tahan blablablabla...

last week pegi buat checkup baby soffyia 1 bulan.. berat dari 2kg dah jadik 2.7kg ... sikit je naik kan? risau gak.. tgk baby member2 naik sampai ber kg2 buat aku jeles je.. :( aku punya progress.. berat 54kg.. statik je tak mo turun2 dah.. yapedaaaa.. yg lain2 ok cuma level gula 10.3! pergh.. no wonderla aku rasa selalu pening2 lalat.. too low.. dapat vitamin untuk diri sendiri...

belum habis pantang dah melenjan air bandung sejuk.. mana tak pening? tak boleh tahan babe.. hari2 tgk yen teguk vanilla coke sejuk.. pergh! disebabkan kelemahan aku yang tak suka berpantang, terpaksa panggil makcik tukang urut kembali berkhidmat untuk menaik taraf kembali kesegaran badan aku seterusnya menutup pintu berpantang aku 44hari pada minggu depan..

p/s : Beth!! aku sedih dengan berita yang kau bgtau aku on the phone! :( Aku doakan kau berbahagia dengan kehidupan baru kau.. nanti aku call ko.. phone kene bar!!! kek keh keh..

Tuesday, March 8, 2011

ipad vs samsung galaxy tab

using galaxy tab camera

Yuhuu.,

right now try berblogging via samsung galaxy. Cool. Dari dok berangan nak amik ipad, last2 amik samsung coz of the android.. Compare to.ipad some application kene byr but samsung is all free.

Bak kata salesman tu antara sebab ipad2 launch sebab nk compete ngan samsung punya features. Kata dialah. Bohong dia bohonglah aku ya. Kehkwhkeh o_O

the cons of using samsung, display dia kecik sket & battery tahan kurang sikit. :'( compare to ipad
tapi pros banyak gila. Ada camera, boleh jadi hp, and of coz the main factor is free app!
So far samsung aku ni togel lagik, accessories tak belik lagik,so tak tau nak review about that.

What else? Tu je kott. Oklah nak main games angry bird. Weeeeeeeee i love maternity leave.
Chowwwwwwwwws o_O
 
Images by Freepik