Monday, September 27, 2010

Cerita Hari Raya

Hari Raya? Dah lama gila kott so maleh nak update.. Everything sume ikut plan asal.. 5 hari kat Batu Pahat then 2 hari kat Banting... Straight beraya sampai badan pun naik lemau.. Balik2 je dari kampung, Yen dah selamat demam, anak2 dapat pakej selsema dan batuk and for me plak sakit tulang.. Pil2 calcium ngan folic asid sume tak bawak, end up perghhhh dengan udara sejuk kat kampung tue memang cramp segala tulang kat dalam badan nieh.. penangan hebat for this pregnancy.. kalau dulu kalau skip2 makan pil still boleh maintain lagik sekarang tidak lagi.. omg... i should stop pregnant before 30.. (boleh ke? lepas balik kampung dan tgk betapa meriahnya rumah2 yang ada ramai anak buat i terfikir untuk tambah koleksi anak beberapa orang)..

That's explain for the long silence.. Only reason yang i benci travel jauh adalah seperti sebab2 di atas.. Itu tak termasuk kalau nanti ada baby.. *lap peluh* oh ya both my princess were formula baby.. so maybe itu adalah salah satu sebab diaorang senang nak dapat penyakit.. Balik dari kampung sebok mengusung anak2 dan Yen ke klinik.. Sempat jugak puan dokter suruh aku buat MGTT (minum air gula) Wahhh satu cawan air amik masa 40 minit untuk dihabiskan... Lepas tu plak sebok memborong koyok untuk tampal2 kat tempat cramp, minyak cap kapak untuk sapu kat kaki disebabkan cuaca sejuk menjadi2 sekarang nieh dan minum susu untuk diri sendiri dan baby dalam perut..

Setelah bebas dari penyakit, kami sekeluarga telah bergiat aktif semula.. 1stly Yen telah memulakan satu hobi baru which means he has a new toy... Wah wah wah ini semua hasil hasutan BFF dia waktu sekolah dulu .. so kami berdua begitu busy mencari aksesori2 untuk mainan baru Yen.. nantilah kalau senang update untuk mainan baru itu.. Minggu ni juga busy ke sana ke sini memeriahkan open house & kenduri cukur jambul.... bermesra2 dan berkenalan dengan isteri2 sahabat Yen.. kalau baru 1st time jumpa berkenalan2 dulu lah..... makan pun masih sopan & kesusilaan.... kalau yang dok hari2 jumpa haruslah bermesra2 di dapur ... makan pun terus amik dari kuali.. tanpa ada rasa segan dan silu gituuu...



Anak empunya blog yang khusyuk mendengar tutorial 'Bagaimana untuk menjadi pemain PSP
yang berjaya' daripada anak tuan rumah..


Anak bujang tuan rumah yang seterusnya terpaksa bergomol dengan kami sekeluarga akibat kekurangan kasih sayang dari ibu bapanya.. Ibunya sebok melayan pertanyaan para tetamu perempuan tentang bayi baru nya dan bapanya pula sebok melayan para tetamu lelaki untuk menambah makanan...


Ok sampai di sini sahaja buat masa ni.. Will update more & more lepas settle bende2 kat office... Salam Hari Raya semua! Peace.


Wednesday, September 8, 2010

Kereta Raya

Oh oh oh.. bukan kereta baru tapi sistem audio baru okeh.. Suami terchenta ni memang kaki kereta.. dari zaman berchenta sampai la ni tak sudah2 dengan kereta kereta dan kereta.. dah naik muak ikut dia pergi kedai potong nak cari enjin kereta, masuk kedai brothers pilih aksesori kereta, pergi workshop nak tukar bumper, tukar sport rim.. agak2nya la kalau la laki terchenta aku nie anak orang kaya mcm si jejai, bukan setakat bumblebee je dia rembat, bapak bumblebee pun dia nak pakai.. T___T

Semalam sepatutnya nak pi cari baju raya suami terchenta, sepatutnya nak keluar pepagi nak terjah jalan TAR tu manalah tau kot2 ada diskaun untuk baju melayu, last2 'Ma, kita pergi lepas Asar lah ya'.. Tu diaaaaa kalau laki bini cuti, sorang dok melayan chess titans kat laptop (aku lah tu), sorang lagi dok melayan psp (laki aku)... anak2 pulak beratur nak amik turn satu belakang aku satu belakang yen.. agak2 mak bapak dah bosan main games diaorang take over plak.. sudahnya lepas asar semalam anak beranak ni pun keluar la nak pi merambu.. jap lagi suami terchenta bagi line panas 'Ma, singgah tinted kete jap'

Ahhh sudahhhh...

Dari hal nak tinted kete dah tukar tambah tu tambah ni... tu diaaa meleleh air mata daku melihat sang kereta di manja2 berlebih-lebihan dari sang suami.. waaaaaaa.. 2 jam setengah wa dok terpacak kat kedai tu... babai je la jalan TAR boleh pegi tahun depan la jawabnya.. haaa sapa tak sayang laki oiiii..

Apa2 pun kepada semua orang, Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Dan Batin.. Pandu kereta berhati2 ya.. Mari sume balik kampung! 'Balik kampung oh oh balik kampung'

Monday, September 6, 2010

Lagi 3 hari nak raya

macam-macam plak nak jadi..

1st sekali cermin kete kene pecah.. bukan setakat pecah je tapi si bangang pencuri siap ketok sampai kemek plak pintu tu dibuatnya.. tak pasal2 nak kene ketok dan spray balik.. memang dah berbakul2 aku doakan yang bukan2 untuk si pencurik tu.. erghhhhh geram betoiii...

2nd pasal pregnancy kali nie ada berita kurang baik sikit.. ari tueh gi checkup dr teropong perut tgk uri aku sudah jatuh.. ini bermakna aku takleh deliver normal.. T___T .. dr suh aku tido letak bantal kat bawah bontot dengan harapan uri tu beralih ke tempat lain.. mak pun dah nak tolong bookingkan bidan untuk urut.. sume tu nak kene buat lepas raya nieh.. dr pesan jugak takleh wat kerja berat2, takleh mencangkung, takleh masak blablabla... lepas tueh dr kasi top up pil yg mcm2 kaler... ergh.

errr tu je lah kott yg tak bestnya...

dan yang bestnya ari rabu nie balik kampung.. ehem ehem bestnyaaa.. feeling2 mcm nak balik kampung sendiri pulak.. kitaorang berkampung kat batu pahat 5 hari lepas tu sambung ke banting 2 hari.. panjang tu cuti.. al-maklomlah 16sept kan cuti?

baju2 raya kasut2 raya hampir siap.. cuma baju kurung budak2 belom lagi.. mungkin malam ni nak pegi merambu bersama keluarga tercinta.. oh ya my beloved hubby dah siap2 coti 2 minggu.. aku tengah keje dia kat umah tengah syok mengemas rumah kott.. sepanjang dia cuti ni terpaksa lah jadi driver aku hantar pegi opis, hantar pegi pwtc since matta fair minggu lepas...

anak2 pulak tak sudah2 tanya 'mama bila nak balik kampung?' ... mungkin dah boring tanya 'mama, bila baby nak keluar'.. ha ha hammppeesss... errrr.. baru teringat duit raya belom tukar lagik.. member2 opis sume cakap duit buruk2 je yg tinggal kat bank tu.. ermm how is it gonna be?

mood kerja? dah lama lesap.. datang opis pun untuk setelkan apa2 yg patut je.. sian budak baru yg baru masuk keje nie.. satu bende aku tak ajar dia lagik.. ni pun tengah busy nak setelkan Matta Fair punya bende... erghhh bestnya kalau dapat bergomol2 dengan budak2 kat umah bersama suami terchenta itu...


bukak pose dengan geng2 itm zaman dolu2.. masing2 nak amik berkat ibu mengandung..

bersama mal (coursemate) & bina (dormmate) yang hot hot

besday boy kene suprise..
Happy Birthday!!!



 
Images by Freepik