Sunday, May 29, 2011

Weekend


Masuk office baru masih takde keje. Seminggu ni penat betul pura2 macam banyak kejee. Pura2 balik lambat walhal bukannya ada keje pun. o_O so far boss suh jaga satu account dulu. Dahla management co. Kalau jaga mgmt co nak kene tunggu sume org closing barulah wa boleh closing. Report nak kene submit setiap 2hb kat Singapore. Rupanya Ascott co Singapore. Never know about that. The best thing keje sini dapat lunch free kat staff cafe. Pergh2 hari2 makan air tangan chef. Sodap! Tambah point best keje kat sini dapat staf parking. Bayar 50 je sebulan. Best gilo. Kalau weekend lepak klcc leh parking je kat opis takyah dah perabih duit parking kat klcc yg per hour tu! So far so good. Alhamdulillah rezeki anak.

Anak2 pun dah habis exam. Minggu ni banyak pulak kenduri. Semalam pegi kenduri aqiqah nun jauh kat kajang. Balik memang penat gilaa. Dinner pun mcd drive thru jerk. Bebudak tido plak tu. Beli untuk perut bapaknya je lah. Wa plak kekenyangan bantai makan kambing 3pinggan. Uhh sodap!

Baju raya belum beli lagi. Takdo maso betul la. Skang ni kalau ada free time je confirm tido. Penat betul. Ni tengah tunggu budak main kat Galactica pun raso nak lelap je. Pantang takde mende nak buat, mata mesti bagi signal suh tutup. Hwargh. Pekena coffee bean ni pun layan gak. Kalau ada orang suruhan syok juga suh pi beli. Pemalas sungguh.

Monday, May 16, 2011

Kehidupan 2 minggu

Lama gila tak update blog *lap*lap* habuk*

Ehem ehem.... apa nak cite?

Tasya : seorang anak yang rajin tolong mama dia.. bangga bila dia ni mendengar kata walaupun i'm rarely spend time with her.. she just admit that i'm busy handling her sisters and she know when, where and how is the right time to talk to me and discuss matters in school.. she was so understanding and independence more than i can imagine.. 'mama nak beli baju sukan' - mintak awal bulan, 'mama cikgu suruh bawak kertas warna' - mintak waktu pegi mall..

Hannah : 3 words manja, manja dan manja.. 6 tahun takde adik la katakan.. dah kata manja, kalau bergaduh dgn kakak tu menjerit la kerjanya sampai adik pun bangun dan dapat satu cubit dari mama.. pastu merajuk dan mama memang takkan pujuk punyalah.. that's the only way to treat her behaviour.. but one thing i love about her, she is a smart kid.. she did very well in school walaupun tak pernah hantar dia pegi smart school..

Soffyia : too early to tell.. tapi she love smiling.. sikit2 senyum.. nangis pun suka jugak..

Yen - tahniah dengan kenaikan gred.. he always discuss with me about his module nak naik gred and finally dah dapat naik satu tangga.. this month is a good reason to celebrate with love! and because of that he try to start with a new hobby.. let see what he is in to? basikal atau motor? i prefer a bike than a superbike!

Me & myself - finally i'll move in into a new company... bye2 holiday villa.. it's been 3 great years with them.. and i need to take another step to sharpen my accounting skills.. now i'll join the ascott team for less than a week from now.. bertambah dekat dengan Yen.. his office just behind mine.. is it wonderful to walk only for a few step serta menjauhkan diri dari tourist2 yang asyik suruh nak tangkap gambar je bila aku jalan pegi office yen?

That's all for now coz wa tengah busy nak buat handover supaya hari ni boleh balik sharp 5:30 petang!
 
Images by Freepik