Thursday, February 26, 2009

slumdog

best sangat ke cerita nie? selalunya kalau jenis2 filem yang menang nie selalulanya cerita yang bercerita. adalah yang cakap best and ada yang cakap biasa je. ada yang cakap 'dpd kau tgk cite nie baik kau support filem upin & ipin'. a few comments yang membuatkan aku terpikir worthy ke aku tengok? maybela in term motivation berbaloi la tapiiii kalau untuk entertainment? yen plak awal2 lagi dah tolak tepi. ada ke dia cakap dia tengah tunggu movie dragon ball (motif?)

even bosss aku pun sukeee. siap2 boleh bergosip to his colleague 'bout the actress.
sama sangat ke the girl with jacyln victor? pas2 dia cakap the actress fall in love with the young actor and dumb her fiancee. dasatt. sampai tahap tuuu... and dia cakap jugak actress tu cantik. ekekekek

yeh yeh. dah besar si dakota and cantik plak tu.. nak sangat tengok new moon.
cepat2lahh...

Friday, February 20, 2009

Piss off.

Ye memang tgh marah n geram. Why n why you must behave like this?. Is it the another phase i need to go through AGAIN? Yes aku tak patut tulis.

Argh.

Sekian.

Wednesday, February 18, 2009

Farewell

Last week teman yen utk pg farewell party for his colleague, Laura. First time introduced to his team. They were absolutely okeh. Totally lupa apa ntah nama tempat dia.... Well inilah detik2nya:
yen team
laura and yen fav big boss, bipin ; together with laura's fiance & bipin wife
tiramisu
main course
me n his team (argh..weight issue again!)

Wednesday, February 11, 2009

Sengih

Dari pagi sampai ptg baru aku perasan yang aku sengih 6 jam dpn pc. Actually aku perasan bila member aku tegur. Ari ni aku buat statement a/c je. Tu pun untuk 2 company je yg hanya mengambil masa sejam (jika dilakukan dengan tekun). Hahaha. Jahatnya! Tak berkat rezeki aku ari nie. Aduh pikir2 pasal berkat nie yang buat aku down.

Arini aku saja nak design2 blog tapi tak sangka plak boleh drag time aku straight sampai balik. Well setelah cuba mengaplikasikan beberapa cubaan akhirnya aku agak puas hati dengan hasilnya. Takdeleah segempak mana.. Budak2 IT pun boleh buat sejam je tapi aku amikkk kau sampai 6 jam. Hahahah.. so sudahnya kerja aku apa pun tak jalan..

Pastueh adalah beberapa kali colleague aku datang konon2 nak diskus (tapi aku tau dia nak mengkantoikan aku) dan2 tulah jgk pc hang. arrow buat keras taknak grk walaupun aku dok hentak2 mouse ala-ala hitler.. dan sudahnya kantoi gambar2 website yang paling aku suka ini



Sudahnya aku buat2 muka macam hitler.

Tuesday, February 10, 2009

Saman

Warh 'someone' ada saman takleh nak renew roadtax.
Haih.. zaman2 kegelapan yang telah menyusahkan zaman keterangan (betul ke)..

Tuelahhh dulu org cakap jgn tukar turbo nak tukar, org kata jgn tukar enjin nak tukar, org kata jangan tukar body kit nak tukar, org kata 'monyet, jangan monyet, cili tu pedas!' (kaitan?) Kan dah susah~ Tak pasal2 nak renew road tax kete baru takleh.

Oleh kerana aku rasa aku macam pernah kena saman. Serious tak ingat pernah or tak? Why not give a try?

Mula - mula aku pegi website ini :

http://dmzweb01.rilek.com.my/pdrm/IPC/PDRM_SummonsInq.jsp



Pastueh masukla apa2 yang patut kan?

Dan hasilnya ;



Wah sesungguhnya aku adalah rakyat cemerlang & terbilang.. *hinss*

Compare kepada rakyat di bawah ini?




Itu saja pelajaran kita pada hari ini. Terima Kasih PDRM.

Wednesday, February 4, 2009

Public holidays

Yey.. Bestnya isnin ini cuti. wow wow last public holiday for feb. tahun nie macam byk cuti ari isnin. last week hr wilayah pun isnin gak.. next month maulidur rasul pun isnin gak. walllaaa~

Dan yang paling penting besok aku cuti. Laallalalallala. Private thing.

Tuesday, February 3, 2009

Mengantok~

Chess.. Ngantuk gillos ari nie. superb gak boleh handle sampai petang. Kalau time2 belaja harus dah tuang kelas... Nak menghupdate aku pun tak tau nak update apa. Weekend lepas tgk Bride Wars dengan

nurin

fiza


Hamik kauu... Nie namanya takde keje.
 
Images by Freepik