Thursday, April 28, 2011

Exam fever


Anak2 aku sume nak exam. Minggu lepas berhibernasi kat umah buat latih tubi. Practice makes perfect! Hari2 aku tasbih kat telinga anak aku "Tasya kalau dapat no 1 mama beli hadiah", "Hana kalau dapat no 1, mama beli hadiah"... Datang akal anak aku pi tanya balik "Mama, kalau dapat 100%, dapat hadiah tak?".. Tu dia! Datang dia punya sifat tamak.. Dah habis buat latihan, bapaknya nak belanja makan.

Tak kene selera aku makan kat Victoria Station. Hari2 aku tasbih nak makan Chilis dia tetap gak bawak aku tempat lain.. Waduh waduh bapaknya bapaknya.. Minggu ni bapaknya exam.. Kalau muka happy kuar exam hall aku nak try tasbih ajak makan durian pulak.

Monday, April 18, 2011

Pangkor Trip

Kali ni kitaorg stay kat apartment plak. Bersih dan cantik sebab tempat baru kan? Location Marin Apartment. Ada 3 bilik. Setiap bilik ada bilik air. Ada dapur tapi kitchen appliance takdak. Too bad takleh masak. Aktiviti pertama pegi island hoping then snorkeling. Banyak habiskan masa kat hotel lepas buat outdoor activity. Main futsal, volleyball, berendam dalam pool, main ping pong dan cycling. Malam makan ikan bakar. Haruslah kan? Sebelum balik beli ole2 kat pekan lumut.

Aaaahh penat gila. Sakit satu badan. Mana taknya balik kl tak ikut highway. Rasa nak tercabut pinggang. Sempat singgah menara condong kat teluk intan dan lunch sekali. Sampai Petronas tanjung karang, tasya muntah. Yen membebel sampai kl! Marah benar keta kesayangan dia berbau. Adat berjalan dengan anak begitulah kan?
Published with Blogger-droid v1.6.7

Saturday, April 16, 2011

Weekend getaway : Pangkor

Entering Plus highway. Hujan lebat gila. Hope sampai dengan selamat. Serious mengantuk gila.

Dah sampai dah. Cerah plak kat sini. Great! Lepak jap kat petronas beli apa2 yang patut. Taulah bdk2 kan. Nak air lah, nak belon lah blabla. Mama dah pencen layan bdk more focus on baby. Papa punya turn plak.

Lagi 70km nak sampai. Wah cantiknya Kelly's Castle. Read from the Airasia magz yg istana tu berhantu. Eeee takot!
Published with Blogger-droid v1.6.7

Wednesday, April 13, 2011

Kilang Susu Buat Hal

Hari ni kilang susu belah kanan ada sedikit mandem....
Gara2 stok susu dah tinggal 2 botol je kat dalam freezer.. 2 botol 4oz@+/-125ml...

Kilang belah kanan memang production bagus.. so semalam paksa lebih kilang belah kanan.. akibatnya pergh! ngilu2an bila breastfeed baby pukul 4 pagi tadi.. dahtue pukul 11 pagi baru nak pump kat opis dgn harapan kilang belah kanan beransur baik.. gila gap 7 jam tueh..

3 minit pertama kilang kanan tak kuar apa2.. lower kan vacum speed letak 1.. adalah 15minit baru dapat 1 oz.. ah sudah! takkan mandem terus kot? naik kan speed sikit2 vacum still maintain barulah dapat hasil yang baik.. dah 30minit baru lah kilang menunjukkan prestasi sebenar.. nak tak nak terpaksa stop production sebab dah 45minit aku dok dalam stor!

Tuesday, April 5, 2011

ME time. Yeehaa!

Baby dah selamat anta pegi nursery. All the blues mommy have all this while has gone. Warmest welcome from kakak2 dan abang2 kat nursery buat baby tersengih2 bila mommy hantar pagi tadi. Then terus shoot pegi mall buat hair treatment. Sempat lagi beli lense kaler2 ala2 dato' ct. Hahahahah. Later nak pi scaling gigi. It should be done now or never. Since i have my new figure body why not i splurge on my new looks? Let's celebrate!

Published with Blogger-droid v1.6.7

Friday, April 1, 2011

Bye-bye maternity leave

Less than a week from now aku dah kene masuk office. Its not about the workload that make me rasa malas nak masuk keje, tapi sume sebab baby soffyia. I've spot the right nursery for her. Tapiiiiiiiiiiiiii its not assured my baby is in the good hand. Argh. Supposely hari ni dah anta baby pegi nursery and i can enjoy my me time akan tetapi still rasa tak sampai hati. Argh. Hate this feeling.

Lets be realistic. Tomorrow mission will be accomplish!
Published with Blogger-droid v1.6.7
 
Images by Freepik