Tuesday, December 30, 2008

game.

semalam bengang ngan yen.. apakah?..
rasa cam kelakar coz bengang pasal game.. adakah patut.

kitaorang dok pulun main game naruto yang lawan (ala2 street fighter).. so end up macam both of us ada character yang kitaorang suka.
my bestest character (panggil abang long)

yen punya character tak jumpa la plak...

aku memang la sangat terror dapat kalahkan yen.. akan TETAPI bila dia dapat je tau skill keramat aku terus dia menang tak ingat dunia.. dahtu bila menang bolehlak dia buat bunyi ayam (macam usop sontorian) pastue siap boleh berdikir barat lagi (menang lagi.. menang lagi..menang lagi, menanglah lagi)

sapa tak bengang kan? last2 aku campak controller pas2 chow tgk criminal minds..
ekekekeke.. cam bebudak je...

habis. (tak simpan dalam ati pun)

Friday, December 26, 2008

tierack, arini, handbag & baby.

so much updated nowadays.

apekah?.. aku sangat teruja baca blog2 yang mommy-wanna-be, mommy-to-be and mommy.. banyak sungguh baby stuff yang memang hangat di pasaran.. maybe hollywood was damnly highlighted with baby story and no wonder all mommies choose to be mommy asap.

well.. i am glad that they do. during my pregnancy previously takde lah plak bende2 nie sume.. yelah time tu rare pasal blog nie.. so tak taulah banyak bende kan.. asyik2 kalu google pun mesti kuar yang bukan malaysian punya stuff... so memang tak kuasalah nak bergoogle.

somehow.. salute to online seller. ada yang jual tie rack, 2nd hand bag, shoes , baby stuff and so on. wahhh... i love their passion to generate their income without whining blaming to goment.. :)

dan arini aku keje.. terima kasih.

chows babeh.

Tuesday, December 9, 2008

forex and exam

forex rate for pound dah byk turun.

bestnya. boleh byr duit exam. tak sabar2 nak masuk kelas balik. dah 6 month aku bersenang lenang kat umah.. this sitting aku nak amik 3 paper. be positive. i need to be hard work this year. umur pun dah makin meningkat. no pain no gain. those wisdom word will lead me to success.

for god sake aku memang sedih not sitting any paper. tgk kwan2 yang belajar full time kat itm (fiza and dang) make me macam down. nak belajar full time memang sangat membuak2. dang almost finish and fiza on the way to part3. me still on part2. being wifee and mommy isn't the reason.

with all pray i will pass this 3 paper on august.
dare to dream.

chows.

Thursday, December 4, 2008

Sembilan petua doa dimakbul

Berikut antara sembilan petua daripada Rasulullah s.a.w untuk mencapai doa mustajab.

1. Anas bin Malik meriwayatkan bahawa Rasulullah bersabda: "Doa antara azan dan iqamat tidak akan ditolak."

2. Sesungguhnya Rasulullah bersabda: "Allah akan turut ke langit dunia setiap malam iaitu sepertiga malam yang terakhir, seraya berfirman: "Sesiapa yang berdoa kepada-Ku, maka aku akan menerima permintaannya dan sesiapa yang meminta keampunan daripada-Ku maka Aku akan mengampuninya.

3. Abu Hurairah meriwayatkan bahawa Rasulullah bersabda: "Tiga orang yang tidak ditolak doanya iaitu pemimpin yang adil, orang berpuasa ketika dia berbuka dan orang yang dianiaya. Allah mengangkat doa-doa itu ke awan dan pintu-pintu langit dibuka."
 
Images by Freepik