Saturday, August 27, 2011

Awesome!

It's 2 freaking am and aku baru je balik dari office... Mak tiri memang langsung tak leh tolak ansur submission acc.. Mesti hantar jugak by today or else masuk keje hari isnin.. Memang kejam and at certain point of time memang rasa takleh nak adapt dgn cara dia.. Too perfectionist! Mula-mula submit management company, mak tiri dah bising interco terlampau byk sangat.. Alamak! Mana ada org tgk interco balance in monthly basis? Lepas tu mak tiri sambung balik tazkirah kenapa management company ada expenses? Daaaa kalau sume nak buat billing masakla wehhhh.. Sikit2 punya expenses absorb je lahhhhhhh... Then mak tiri review operation co lak.. Ini lagi panjang dia punya tazkirah daaaaa... Ageing collection days tak cantik, owners expenses blablabla.. Tension babe. Tapi tu lah kan great pressure come with great return! Aku dapat bonus raya wehhhh.. Memang kembang semangkuk bila mak tiri cakap, have you got the letter? Wah itu masa kepala sudah pikir mana mau pi shopping. Oh ya mak tiri juga sudah confirm kan aku. Sedar tak sedar dah 3 bulan dah ya?

Thursday, August 25, 2011

Bila mak tiri baik hati

Oh hoi wa dapat duit raya babe! Sengih sampai ke telinga... Ni sume gara2 mak tiri jadik baik hati approve duit raya untuk satu company.. Masa ni sume org syg mak tiri. Wek wa langsung tak sayang mak tiri tapi aku adore dengan dia punya memory.. Terbaik babe! Mungkin selalu mkn supplement.. Oh tinggal lagi 2 hari je nak mengadap mak tiri.. Lepas tu ke kampung la kite... Yabedabedu!

Saturday, August 20, 2011

cerita ramadan

Mak bapak aku dah selamat mengerjakan umrah...ntah apalah diaorang buat kat sana tu kan? Sihat ke tak? Semoga ibadat mereka diterima tuhan...semenjak depa pegi aku lah dok tengok2 kan umah.. Dah buat macam umah sendiri la plak..ekekeke... Kadang2 bila dengar azan sayu je hati teringatkan diaorang... Nak2 kalau azan maghrib lagi sensitif jiwa ni... patutlah faezah ikut sekali, kalau tak mau melalak dia sesorang kat sini... Raya ni kami beraya di johor lagi... Bertambah lagi satu askar maka bertambah penuh la duit raya dalam handbag mommy... ekekekek memikirkan askar kecik tu buat mommy risau... Boleh ke baby adapt dengan suasana baru? Duk kat umah atok ni pun jenuh betul nak tidurkan dia... terpusing kiri terpusing kanan...kepala dok asyik berkerut scan bilik atas bawah... :( macam manalah kat johor nanti... feel balik kampung tu dah mari dah.. cuma feel nak bersengkang mata kat kampung tu je belum mari.. anyway cuti raya aku dah lulus... Lega hati dapat berjauhan dengan boss mak tiri selama 10 hari... syoknyaaa.. sebelum sampai itu syok jgn buat2 lupa nak mengadap muka mak tiri lagi 5 hari... 5 hari yang membosankan. Bluergh.

Saturday, August 6, 2011

unifi dihatiku

dengan adanya unifi kat umah semoga wa boleh kerap update blog.. malangnya wa masih tak reti2 nak upload pic kat blog guna iphone.. salam ramadhan sume..
 
Images by Freepik