Friday, January 27, 2012

CNY 2012 : Cameron Highlands

Cuti panjang ni kitaorang bawak bebudak jalan jauh sket naik bukit.. Gerak kuar hari sabtu dalam pukul 11 pagi camtueh.. pap! jam dah start dari rawang.. yen bawak keta kejap masuk tol kejap kuar tol pastueh masuk balik dengan harapan jam makin susut.. konon2 je la... memang teruk gila jam.. 8 jam kitaorang stuck dalam kete nak sampai cameron.. tuepun berenti isi minyak, buat susu soffyia je.. takde makan2 org penuh gila kat rnr.. tension gila.. sampai atas kitaorang terus walk in masuk Equatorial Cameron Highlands .. memang expected la hotel memang penuh tapi kitaorang cuba nasib je kot2 ada bilik kosong.. takde maknanya.. kitaorang amik one bedroom apartment.. hampeh gila! serious memang tak berbaloi langsung dengan $$$ yang kuar.. boleh plak dalam bilik tv tak kuar gambar tapi kuar suara je? bdk2 dah conquer tv kat hall siap2 .. memang bengang sangat lah.. grrrr.. malam tu kitaorang terus kuar cari makan.. lalu kat pasar malam berinchang tapi dah tak larat nak jalan2 pilih makanan.. last2 kitaorang makan kat fauzi tomyam.. makan steamboat..











lepas breakfast kitaorang cabut kuar pindah hotel lain.. pindah bawak masuk barang, buat susu terus zassss kuar.. jaln punya jalan kitaorang jumpa Hotel De' La Ferns, Cameron Highlands .. with the same $$$ with equotorial, tapi lagi best.. smell good, tv good, toilet very good... highly recommended.. budak2 siap bergolek2 kegembiraan dan mak bapak budak terlantar kepenatan yang tak habis dari semalam..






lepas je check in bebudak dak ngadu kelaparan.. we notice beside the hotel there is a restaurant called Glory 78 Steamboat Snack Corner .. makan steamboat lagi.. hari ke 2 we just feel lucky coz everything seem to be perfect.. good hotel & a good food.. then kitaorang terus terjah tempat2 menarik kat situ.. as usual la aktiviti memtik strawberry adalah paling wajib sekali.. dan aktiviti2 seanteronya.. kitaorang sempat jugak singgah pasar malam tu dan me & yen try makan sarang lebah.. harga rm2 sepotong.. geli tapi cuba jugaklah... then hari ke 3 on the way back to kl sempat la singgah kat ladang teh Cameron Bharat Plantations & Highlands Apiary Bee Farm, Cameron Highlands .. beli teh & some souvenir.. tapi yang paling sedapt kat Cameron Highland ialah jagungnya! Rugi tak cuba!

Monday, January 9, 2012

monday morning

yo.. masuk keje office lengang giller.. member sms sangkut kene road block.. :( tak dapek la nak breakfast... buat oat je la kat pantry gamaknya.. mak tiri pun maybe tak masuk since she need to attend the pre-opening ascott kat manila.. yahooooooo!! one week i'm free like a bird la la la.. dah siap2 plan ngan member nak menular lunch jauh skettt seperti makan ikan bakar di istana? or maybe makan chinese food kat kampung baru? atau pun makan kat staff cafe dan kemudian menular ke klcc? wah wah wah hebat sungguh perancangan saya di situ.. :) let see! (beth! where are you???)

btw i have a lot of resolution this year but i dont feel like i want to share.. akan tetapi jika saya mencapai azam itu saya akan share okay? with that every single minutes is precious.. time is golden!

alamak sahabat2 office sudah mula masuk.. takde rezeki nak tulis pepanjang.. ok 2012, bring it on!

Friday, January 6, 2012

twenty twelve

bebudak dah selamat register sekolah. punyala penat terkejar2 daftar tapi seronok sangat. time daftar anak adalah saat yang ditunggu. almaklumlah masa ni bapaknya macam takde sekat2 nak bershopping. sambil menyelam minum air lah emaknya. sambil beli brg anak sambil menyelit barang emaknya.. ekekekekek.. itulah dinamakan bijak berbelanja.. haha

cuti sekolah takde pi mana2.. bapaknya sebok nak exam bagi canla bapaknya lulus.. lepas ni nak pi bercoti please!!
 
Images by Freepik