Friday, November 28, 2008

reconciliation

i just hate this word.

why?

because memang sangat membebankan diriku ini. just imagine aku neglect counter-offer from my last job because of the reconciliation plus gaji (of course lah kan?). reconciliation (acc term) kau kena 'reconcile' balik account ko utk sama dengan acc yg lain.

for instance : masa kat MMC dulu aku kena reconcile MMC saudi kl book dengan saudi book itself. just imagine nak kene list kan figure2 utk match dengan figure diaorang. pulak tu kadang2 katalah macam personnel exp kl book record 5126.24.. jap lagi saudi book pi record 5217.85. n the different of course lah forex kan? tak ke haru biru.. celah mana plak EXCEL tu nak track kan?.. pastu transaction beribu2 lemon... n then i quit.

keluar mulut buaya masuk mulut naga.. yes. betul... kononnya masuk medium co takdelah masalah reconcile sangat kan?.. jap lagi hamikkk kau.. kene reconcile interco plak.. cilakak! dah tu entry jenis tahun 90an okeh. zaman2 aku tengah main bunga api di hari raya ...takleh letak amount b/f RM 1,000,000.00 kelepap. nak kene breakdown 1m tu apa kebendanya. pastueh figure nak ribu2 je... ada yang 1500.00 lah 25648.32 lah.. wargh!.. cubala kalu figure tu 100k per txn sedapla sikit nak reconcile. dahtu ditambah plak dengan komputer yang super slow and outdated gillos (bill gates pun boleh nangis).. lagilah menyemarakkan bunga2 api kemarahan nie kan?.. waduhhh... aku ngak bisa tahan lagi dong.

adala jugak nada2 sesalan di sini okeh.. why should i quit from MMC then? NYesal tahap gaban... pastue join plak Hxxxxxx Vxxxx! what da hell.

Lesson in my life will be *tick tock tick tock*

LOVE YOUR JOB!

Wednesday, November 26, 2008

weekend planning

nak pegi wet world kat shah alam.

;)

Sunday, November 23, 2008

Lepak

Lepak kat office daddy. Bosan giller. We played snap to get rid the 'borig time'.. Daaa~

Mummy n tisya while waited daddy to join us later.

Tasya as usual.

Saturday, November 22, 2008

Family day

Yup it is a family day for daddy co. The theme was 'Wild Wild West'. Kitaorag tak ikut tema pun. pakai ala2 kadar je.. But a little bit dissaptd there. Org lain ikut tema.. Takpelah next time will do ok dear?.

The kid with the organizer at the redemption kid gift. Since we were the earliest syok jugaklah pilih hadiah. Tunjuk je adiah kat blkg tu yg mana nak.. HA HA.. Mummy was excited a bit. Tapi sayangnya mummy tak leh pilih kan. So end up a color set for tasya and a cook set for tisya.

Daddy and the kid. Waiting turn for painting face.

Tasya was try one of the game.

tunggu daddy amik makanan.

Daddy in pink. Makan Yum Yum

sangat panas okeh.

balik dah...

bye2 c u next yr~

Wednesday, November 12, 2008

game.game.game


antu game. aku nak tgk tv pun tak leh. benci! wek :-[

Thursday, November 6, 2008

Semalam

Semalam yen accident motor. He can't fetch as usual then kene naik bas la camni since it was the only public transportation available to go home. Aduhai. Nyesal tak drive. Herm.. confirm2 kalau naik bas pukul 9 baru sampai rumah. Plus headache, traffic, berebut2 not only with malaysian but i tell u bangladesh, vietnam, africa, indonesia semua ada. Then.... The only option available... balik wangsa maju. Naik tren je. bkn jauh pun between klcc to w.maju then suruh ayah anta balik selayang. Yes. Bernyanyi2 riang gue balik ke wangsa maju.

Sampai wangsa maju ayah tak muncul2.. Ish sekali salah info da.. Ayah ingat kene amik kat setiawangsa station. Since masa tu dah nak maghrib balik umah dulu. Ayah macam biasa semayang kat surau dengan kawan2. So aku terus ke rumah. Ketok2 mak macam lambat bukak pintu. Semayang kot.. Sambil2 tu aku tengok2 la pokok kunyit yang aku tanam. Wah semakin byk daunnya. Hihihi..Terror jugak aku tanam.

Around 3+ minutes waiting mak bukak pintu. Betullah tengah semayang rupanya. Masuk umah aku rasa sunyi lain macam. Yelah since adik aku dah masuk kolej tinggal my parents je la kat umah. Dah adik-beradik 2 orang je. Herm..

Mak kata lepas isyak baru anta. Suruh aku makan dulu. Touching sungguh aku rasa bila balik2 keje dah ada makanan. Siap hidang lagi. Tinggal nak cedok nasi. Pastueh ada buah anggur atas meja. aku tanya mak 'Wah mak siap buah anggur lagi'. Then mak reply "Hai, dah anak nak balik'. Touching tu babe. Kalau selalu kat umah lepas balik keje aku dah kena sengseng lengan masak. Belum pun habis penat keje dah tambah penat masak.

Around 9pm aku sampai selayang. Then bawak yen pegi klinik pegi cuci luka. Dia dapat mc 2 hari. Lepas tu terus balik umah terus tdo. zzzzzz

Monday, November 3, 2008

Iftar 2008


gambar2 masa bukak puasa ari 2. dengan bdk2 smap kat chengho. makanan dia bese2 je. tapi salute to organizer sbb dapat gather new faces this time. rasa suka juga sebab dekat dengan umah mak.. sempatla drop 2 bdk kecil kat umah mak.. angin je faezah kene jaga. sorry la babe. pegi dengan yen. ingatkan macam kitaorang sampai lambat. rupa2nya orang yang terawal tueh..


from left : muna (half face), yus (sume pic2 nie copy dari blog dia), suraiya, me, yen, bojed, pijon, pae


abaikan gambar2 yus. hahah.. the last pic tu gambar aku dengan ex class mate: ess khamisa, yan n me. tak ingat dah borak pasal apa. yen plak ntah kat mana masa tueh. kadang2 aku pun confuse gathering nie batch aku ke batch dia. actually yen ada kenal few people dlm batch aku. yen satu office dengan azhan ezra n satu primary scool dengan bojed. what a small world. huh.

malas nak cite byk. lgpun nie entry dah lapok.

chow lussss..
 
Images by Freepik