Wednesday, April 29, 2009

Comel tak?

hahahah yen yang paling hujung skali dengan rambut ala2 anak temenggong jugah... ekekekkekeke... nerd!

Wednesday, April 22, 2009

musuh aku no1 kat opis

previous entry aku ada cite pasal satu opismate aku yang sangat aku benci no wahid dalm opis.

ye aku memang benci gila sampai satu opis tau aku benci minah nie. akhirnya diaorang dah tahu tahap kebencian aku macam mana bila aku kondem birthday party minah nie. Apatah lagi nak 'tong-tong' untuk beli hadiah untuk dia. Dont dream too much la dear. In fact my dept sume tak makan. Sume pakat2 kuar time lunch hour.

Until yesterday, her grandma pass away. Sian.. Tukang kutip duit langsung tak tanya whether i'm willing to contribute or not.

Heyyyy. this is wrong. Gua tak pernah musuh dgn nenek dia.
Selamat $$$$ aku.

Monday, April 20, 2009

saufi wedding.

Ahh.Leganya dapat duduk atas kerusi. Finally. Updateeeeeeee...

Last saturday aku pegi kenduri saufi.. Tak plan pun nak pegi since aku dah pegi dengan beth kat belah atart. Nasib baik hanya sekangkang kera daripada umah.


buah mangga yang besar menyambut kitaorg (kelihatan arahan dibawah traffic light)
masa nie.. yang aku ingat asal ntah diaorang pandang seorang jejaka yang sedang naik pentas. kelihatan orang lelaki sahaja yang focus pada yen semasa amik gambar. ohh.. cikgu masniza & atart (haruslah) tidak tergugat dengan jejaka itu.

ada ice cream. (sgt membantu kerana aku boleh makan dgn bahagianya tanpa menyuap sesiapa)

haaaaaaaaa.. mengantuknya. tidur time.

adoi.

cable tak bwk. so malas aku nak update. jap lagi lah ek. kang kat umah kang aku update. approximately +/- 4hours. kalau aku rajin nak masak sila plus another 2 hours. ye. aku masak agak lama. maklumlah nak suap 5 perut. yen, aku, tasya, tisya dan mommy (yen panggil mak dia. uwek.).

chows.

Thursday, April 16, 2009

Jam bukan jem

Hari ini aku nak cite panjang lebar sikit. Mesti tak kantoi aku tengah buat karangan sebab aku tengah print acc. Oh ya, company aku ni conservative sikit. Print acc masih menggunakan printer yang bukan main bising lagi. Orang lain dah guna SAP program tapi company masih guna ***** program. Tapi takpelah banyak sebenarnya advantage kepada diri aku. Cthnya: takyah nak pening kepala dengan system yang complicated, aku dah boleh paham 90% of the system dan blablabla.

Bukan main panjang mukadimah aku. Back to track, aku nak cite pasal jam. Kat kl nie makin menjadi2 plak jam. Lepas tu dah jadi macam trend pulak lane yang utk paling laju jd lane yang paling slow waktu pagi. Vice versa. Tapi tgk pada keadaan jugak, kadang2 lane tengah boleh tahan kepantasan. Yang penting aku kene bijak memilih lane pada waktu pagi.

Since aku dgn yen mempunyai tempat kerja yang berdekatan, seharusnya kitaorang pegi sama2... Kadang2 yen agak mengamuk dengan aku coz office hour dia sangatla flexible. Macam dia boleh masuk suka2 asal kan tak melampau ala2 half day bekerja. So the maximum dia boleh masuk pukul 10am. Macam aku plak 9am wajib dah masuk, kalau tak pandangan2 tajam (alah jeolous sebenarnya sebab diaorang tak berani nak buat) boleh menusuk ke jiwa.

Semengamuk2 yen pun, dia tetap bangun bila aku dah bangun. Konon sebelum tidur cakap ' Esok pegi sendiri2 ek ' tapi bila aku dalam toilet belum sempat aku nak nyanyi aku dah dengar radio dia pasang kuat2. Faham lah tu nak pegi sama2. Bila dalam kereta aku n yen akan buat discussion which lane kitaoranag nak amik pagi tu. Kadang2 cam bercanggah gak. Macam aku suruh ikut lane yang paling kiri dia pi amik yang paling kanan. Bila nampak lane yang aku suruh laju je, mulalah aku automatic membebel kan? (maknanya aku bebel ada sebab, bukan saja2). Tapi kelakar jugak, bila yen ikut apa aku suruh n suddenly cakap dia betul, paling kuat dia akan cakap 'dah.. senyap. jgn suruh2 lagi' (nada yang separa kuat). So aku senyap je la.

Secara kesimpulannya, kadang2 traffic jam nie boleh juga jadi isu dalam perkahwinan. Ye la kalau cam aku dah kene marah pagi tu mestilah balik tu akan moody je kan? Tapi somehow aku let go je bende tu becoz sometime aku admit aku gak yang salah. Yelah waktu bercinta mana pernah kene marah bagai tapi aku selalu teringat cakap mak aku. 'Letak diri sendiri pada tempat orang tu'. So kalau aku jadi lelaki aku cam menyampah je perempuan suka suruh2 ni. Ke sebab aku aquarius? Ntahlah labuu... Tapi aku nie jenis insaf seminit dua je pastueh buat balik. Hahahahha sorrylahhh abang.

Chaaakkk (Subjek yang tak ada kene mengena dengan cerita)

Monday, April 13, 2009

fantastic monday.

woohhoo..

cukup mantap pagi aku ari nie.. bangun pukul 4:00pagi. chiss. memang gilo bangun pukul 4:00 pagi dahtu ari isnin plak tu.. *clap*clap* masuk kete kedebomm terus tdo tak henggatt. tibe2 je ehh.. dah sampai.. apasal aku rasa airport nie cam tak reti nak tdo? bukan skang pukul 6 pagi ke? asal macam pukul 8 mlm.. ohhh sangat serabai diri aku ini.. konon2 nak cover baju tdo pakai blazer. takde maknanya.. dgn muka tak mandinya..ohhh sangat ugly betty diriku ini.

then yen ask for a quick breakfast. banyaklahhh..bebel2 sepatah dua kata barulah he let me go... pastu pecut masuk highway.. dalam hati cam bebel2 lagi.. antara bebelan adalah:

1)bilalah aku nak ada driver sendiri
2)kenapalah flight pagi2 buta
3)ohh.. kenapalah yen tak isi minyak (berenti untuk pump..sangat buang masa)
4)asal lak kete depan nie berlenggang kangkong
5)asal lak aku masuk highway lalu subang lak ni
6)ohh.. fara fauzana & fbi lagi mantap dari aku.. baru turun genting dah masuk konti sambil mempamerkan suara yang tak rupa cam orang bangun tdo..
7)ohh.. nabil bintang popular?.. oklah...

wahhh.. aku memang specialist in bebelan.. what a gift?

sampai umah mak.. then siap2 and head to opis... tada... and skang aku nak pegi lunch.

auuummmm..ngantoks

Friday, April 10, 2009

oh.. jumaat sudah

ye ye ye...

weekend time.

yang paling penting takde wedding dah.. aku sudah penat.
mau beleisure2 dengan family.

yabeddadabeduuu.

Tuesday, April 7, 2009

oh.. selasa sudah.

perkara wajib : ugly betty & desperate.

oh.. last 2 week aku gi afomasa.. actually pegi wedding je.pastuh yen ajak gi jumpa member2 lama dia yang masih lg study. taulah laki kan? bila dah jumpa member?.. tak sanggup nyah, nak dengar depa borak2.. pastueh aku suggest kat yen bg aku ngan bdk2 lepak afamosa water world.. soo dia anta aku ngan bdk2 pukul 4... pukul 8 baru dia fetch aku balik..

kat afamosa plak aku takleh nak tangkap gambar2 byk2 sgt.. mcm bibik aku dibuatnya.. sorg kurus kedeking takut masuk air, yg sorang lagi debab bab bab jenis nak berendam dalam air. berlari2 aku kejap kat kakak kejap kat adik. dahtuh tasya ajak aku main yg gelongsor tu2 (ntah hapa kebenda nama dia).. ah sudah.. terpaksa hannah aku tinggal kan kat bwh. lepas tueh berlari2 aku pegi naik tower. oh tasya sangat excited tapi aku plak takot.. tapi aku gagahkan jugaklah main. ohh.. aku rasa cam nak terbang jantung aku tapi dapat tangkap balik bila sampai kat bawah hannah tengah clap2.. nasib.. anak aku masih ada kat situ.. lepas tu tasya boleh mintak satu round lagi. aduhai.. buatlah lagi satu round.. nasib baik waktu tu dah cam nak malam2.. kalau tak naya je. so pic yg aku dapat tangkap pun ala2 bosan gitu..
warm up dulu
cubaan bijak untuk menenggelamkan adik tapi telah berjaya disekel oleh mama
budak takut air.. yg sorang lagi pulak asyiklah nak duduk dalam air

Wednesday, April 1, 2009

kawen oh kawen

This week ada 2 orang kawen and happen satu kat seremban pada 4/4 atau lebih spesifikasi kat jiboi and lagi satu 5/4 kat kota. Both kat n9.

Sedihnya aku tak dapat pegi dengan Yen because he is really2 busy because this week dah kire last week for this sem b4 the new sem begin. Jadiknya kawan2 pada 4/4 aku akan pegi dengan beth which hubby dia pun tak ikut. Since beth will bring her little princess, i guess no to my kiddo to follow. Lagipun jauh la.. tak larat nak layan budak2 nie... tau je lah bebudak kan... 'mama nak kencing'.. ayoyo stop kat rnr. 'mama, pasang lagu raya' ayoyo tukar cd..(serious my youngest suka gila lagu raya) 'mama, tgk kakak ni, cubit hannah' ayoyo memang nak kene pelempang.. ingat mata mama nie kat belakang kepala ke?.. serious that's y i doesn't like to drive myself with both kid. If only one of them acceptable la sebab duk depan sama2 kan?.. Kalau cuba2 nak buat nakal tangan aku sampai la nak babab2 ke...

So 4/4 hb nie aku dating dgn beth n her baby. She was so adorable.. Mata bulat2 geram aku tengokk. Argh.. Bestnya ada baby. My last pregnant was 5 years back. Damn.. It must be hard to push again. No! NO! no! to pregnancy.. Need to focus on my study..

bulatnya mata dia.. (eh! eh! beth, nama anak erra sama la dengan anak kau. Letup!Glamour kau.)

Well to atart the 4/4 lucky lady, jgn lupa campak baju atas bumbung ok.. and selamat pengantin baru.

pic ct to yus facebook.

from left : saufi, bojed, nadia, atart (pelamin yg sangat2 cantik kedebabom)
 
Images by Freepik