Thursday, January 28, 2010

My new boss

U all tau tak i dapat boss baru? Position nie baru. So dia punya job scope tak berapa clear lagi.. He was around dah lama gak. About 5 month cam gitu. All this while memang dia tak kacau i pun. Bila lunch time pun i buat tak tau je. Tak pernah ajak. Muah ha ha.

Up till i cuti exam ari tue. Bila i balik dia tanya ' How is your exam? '. Wahh, cubaan berbuat baik nampaknya. Lepas tu start dah lunch sama2. Paling bencik bila tunggu lif and u know takkan mata tu gagah nak tengok benda lain kan? Mcm tak respect la. Nak tak nak kena la pandang muka dia. Dan lepas tu mesti dia akan start bercakap about work, experience dia bila wat audit kat hotel2. Kinda like it. Knowledgeable. And u know what? Boss laki memang sempoi. They doesn't want to know about your family or anything personal related. Kinda cool sebab i pun x suka nak bercerita 'bout that.

Dan pada hari ni i cuba2 la berbuat baik dgn dia. Starting cc all email2 to him (takdela ternganga bila boss besar tanya), pastueh i start suh dia sign2 eventho actually priority to boss besar. I just make him a warm welcome. I make him a kind of important. I pun tak tau kenapa i buat macam tu? Maybe sebab i believe in Karma. And i hope when i'm in his shoes people will treat me well like i treat others. After all, he is my new boss kan? Boss kecik i panggil. Ye la boss besar kan dah tak pedulikan i (chett), i dah kat Bandung baru tau i cuti (nyampah) pastueh baru tergeliat nak carik (bencik).

Btw i just love working with both guy. They are simple & relevant.

Wednesday, January 27, 2010

Penangan awal tahun

Rasa nak demam betol lah. I dah la jarang demam tapi kalau sekali demam mesti teruk. Kot iya kalau nak demam lambat2 sket la. Skang ni tak leh, sebab tengah audit. Mau bulat biji mata boss kalau i mc lagi. Sudahlah hal i cuti pi Bandung tu hari diungkit. Muah ha ha. Mana la i tau actually dia tak approve leave. Nasib la.

Pasal Bandung tu hari mai nak cita sket. I ngan Yen different flight balik ke KL. I balik 6 pagi ahad Yen plak 6 pagi Isnin. Dipendekkan cerita masa Yen pi town Ahad tu, dia tertidur sat kat kerusi kat complex yg ada pizza hut tu. Sekali dia celik beg dah hilang. Nasib baik la i dah siap2 bawak2 balik brg2 shopping. Kalau tak mau i moody je.. Yg bertuahnya i tadak pun bawak kamera. Tangkap gambar pun pakai hp je. Tapi hp Yen pi letak dalam beg. Lesap la gambar2 i di Bandung. Haiihh.

Itulah dia ceritanya. Takpe2 tahun depan kita repeat Bandung. Ada sapa2 mau? Angkat tangan!

Tuesday, January 26, 2010

Bandung update

Sorry, barang2 telah dirompak.

Jadi tiada update. Tgklah kalau senang update hasil2 membeli belah di Bandung.

Pose2 menarik di Tankuban perahu dan Sari Ater telah hilang. :(

Chet.

Monday, January 25, 2010

Movie preview : Adnan Sempit



Kelakar. Boleh pecah perut. Memang lawak tak ingat. Santai habis.

Si Sam adik Zizie memang pandai berlakon selamba. Tak pasal2 aku kenal finalist2 raja lawak. Baru i tau bukan Nabil sorang jer dari raja lawak.

Sempit tu maksudnya orang yang kurang berpengetahuan. So Adnan Sempit nie maksudnya budak laki yang bernama Adnan mat despatch yang kurang berpengetahuan. Camtulah kiranya.

Uncle2 sekalian, don't banana fruit two kali.. Ok?

Kahkahakah. Layan.

Wednesday, January 20, 2010

Jiwa

Betul ke jiwa boleh mati?

.
.
.
.
.

.
.
.
.
.

Monday, January 18, 2010

Sunat budak perempuan

Sunat ke wajib?

Ada yg kata sunat ada yg kata wajib. So takde plak terfikir nak buat2 apa coz i consider bende tu jatuh pada sunat. Sampaila mak i tanya dah sunat ke belum? I cakap 'Bende tu sunat lah mak'.. Tapi mak i jwb 'Buat je'. I ada tanya pada senior2 staff kat sini. 'Kak, dulu akak ada sunat anak perempuan?' 'Takde, tue pasal la ketegaq kott' Ha ha ha. Terus i confirm nak hantar anak pi sunat.

After googling2, dapatla few clinic rendered this service. Tapi mak aiii mahal betol. Ada yang paling mahal RM150. Betul2 take advantage. Ada aku baca kat forum kakak tu pi buat Rm20 je. Tapi tu dia kat Kemaman sana. Sapa plak nak pi meredah sampai sana. Lagi satu buat i jadi risau forumer tu ckp umur max Dr boleh sunatkan umur 3 tahun. Pengsan. Tapi dengan gagahnya i call Klinik Kita kat Wangsa Maju murah je dia buat. Rm30 camtueh tapi maximum age was 2 years. (Peluh satu badan!)

(Tarik nafas turun nafas) Nasib baik i ni bijak (muah ha ha), i pun call Klinik Idzham. Ni klinik favourite i kat Setapak. (Berdebar2 kau) Sekali dia cakap suh pi Melawati dan sesungguhnya diaorg leh buat up to 9 tahun. Ho ho ho

Atok & wan sungguh bermurah hati untuk hantar Tisya pi sunat (♥ them). Sumenya baik2 belaka. Takde nangis2 atau drama2 menyayat hati. Cuma dia ada jerit sekejap.

So last weekend Tasya turn plak. I drive with my kid to Klinik Idzham dalam pukul 3pm camtueh. Dalam kereta berbuih2 i bagi pedoman kat Tasya. Sesat jgn cerita la. Rasa nak baling je Garmin masuk longkang. Last option call ayah tanya location. Mudah dan tepat. Takdelah berpusing2 sampai ke zoo negara.

Dan semuanya baik2 belaka. Dua2 dah sunat. Lega hati i. lepas nie mak i takde bising2 dah. hihihi

Friday, January 15, 2010

hush hush

Welcome 2010.

Lama betul mendiamkan diri. Adalah sebab2 yg tertentu kan.. Mana bisa tiada apa2.. Tapi sume dah settle dah.. Yang paling penting 2010 kerja keras okeh? Lepas tu tiada apa2 yg bisa menganggu ketenteraman hati gue. Ewah terkeluar plak bahasa indonesia. Maklumlah nak ke Bandung rabu ini. Doakan keselamatan gue yah?

Well well.. Sungguh banyak nak diceritakan. Tapi sume bese2 je. Kes anak nak pegi sekolah la.. Thn nie sume anak i dah sekolah. Tasya biasalah St Mary while Tisya dah start pre-school kat tadika islam. Complete! Satu family pegi belajar tahun nieh.. Haiyyooh. Mintak2 la mama habis tahun nie. Yabeda bedu~ Ketenteraman jiwa gitu.

Seperti biasa anak dah sekolah banyakla perangai2 yg kuar. Si kecik pegi school complete pakaian, beg bagai. Bila balik stokin sebelah hilangla, pegi anak tudung warna putih balik umah anak tudung warna hitam. Si besar plak hobi suka sangat pegi kedai buku. Mak bapak sticker la dia nak beli. Yup i remember when i was her young age, suka gila beli pelekat yg lekat kat telinga tueh.. Ada bentuk love, star blabla (funny).. Tunggulah bila anak dara i dah start curi2 bergayut dgn boyfriend. Then u will know how nakal u were. Hehe. :P

Hal mak bapak pegi sekolah pun ada gak perangai2 yg tak munasabah. Totally irrelevant. But sometimes small matter pun boleh buat sakit hati jgk. Cthnya between me and yen. Every time the new semester begin, mesti punya i kena beli stationery. Mana taknya si Yen kalau dah pinjam merata letak. Sometimes i jumpa kat dashboard kereta la kat dapur la blabla.. Bengang jeee.. Nak2.. Kalau pen tu i memang suka, rasa sedap je pakai! Aleh2 dah hilang. Pastueh bila tanya ntah je la jawapan yg kuar. :(

On another hand, shopping year end takdela best sangat. Banyak lebihan kepada bende budak2.. Beli baju la kasut la beli buku la byr yuran la .. Fuuhh.. Now i know why parent mesti terkeluar ayat ' Belajar rajin2 nak oiii..' takpun 'Kalau tak belajar pandai2 tak taulah nak cakap apa'.. Hehehehe.. However depsite all the drama, i still manage to grab this one...(Pembelian akhir tahun) :)



Terima kasih daun keladi, tahun nie boleh confirm ke dapat lagi? Keh keh keh
 
Images by Freepik