Thursday, January 28, 2010

My new boss

U all tau tak i dapat boss baru? Position nie baru. So dia punya job scope tak berapa clear lagi.. He was around dah lama gak. About 5 month cam gitu. All this while memang dia tak kacau i pun. Bila lunch time pun i buat tak tau je. Tak pernah ajak. Muah ha ha.

Up till i cuti exam ari tue. Bila i balik dia tanya ' How is your exam? '. Wahh, cubaan berbuat baik nampaknya. Lepas tu start dah lunch sama2. Paling bencik bila tunggu lif and u know takkan mata tu gagah nak tengok benda lain kan? Mcm tak respect la. Nak tak nak kena la pandang muka dia. Dan lepas tu mesti dia akan start bercakap about work, experience dia bila wat audit kat hotel2. Kinda like it. Knowledgeable. And u know what? Boss laki memang sempoi. They doesn't want to know about your family or anything personal related. Kinda cool sebab i pun x suka nak bercerita 'bout that.

Dan pada hari ni i cuba2 la berbuat baik dgn dia. Starting cc all email2 to him (takdela ternganga bila boss besar tanya), pastueh i start suh dia sign2 eventho actually priority to boss besar. I just make him a warm welcome. I make him a kind of important. I pun tak tau kenapa i buat macam tu? Maybe sebab i believe in Karma. And i hope when i'm in his shoes people will treat me well like i treat others. After all, he is my new boss kan? Boss kecik i panggil. Ye la boss besar kan dah tak pedulikan i (chett), i dah kat Bandung baru tau i cuti (nyampah) pastueh baru tergeliat nak carik (bencik).

Btw i just love working with both guy. They are simple & relevant.

1 comment:

BojanBojan said...
This comment has been removed by a blog administrator.
 
Images by Freepik