Monday, March 30, 2009

update!

ye update!

aku mana ada bz.. cuma minggu2 org perempuan nie paham2 je lah kan.. dengan hormon tunggang langgang, dengan selsema ditambah pula bersin ketika ini.. buatkan aku terasa gila kejap.. yelah bila bersin je rasa macam tgh flushh jerk ..

lagi menambahkan kegilaan apabila hp aku rosak. double yes di situ. dan triple yes jugak aku terdelete gambar2 pegi afamosa yg konon2 nak post kat entry hari ini.

sebelum aku menjadi lebih messy seperti ugly betty aku rasa aku patut berhibernasi seketika.

Friday, March 20, 2009

tense

ari nie gila2 punya tension. sampai stapler pun boleh jadi hal. mana letak ntah mana aku cari. last2 bawah tray. argh. tapi yang aku pelik time angkat call suara aku boleh jadi lunak-selunaknya. ha ha ha. yelah manalah tau sekali yang call tu gm hotel?. tak kene sembelih aku dibuatnya.

well.. i think i want to consume the herbalife. (out of topic) (sorry aku takde masa nak buat karangan yang related perenggan since aku dah kesuntukan masa ke kelas) (sambung2)prev dah pernah makan dan memang out gilla rasa dia. memang sangat tak leh blah. last2 dah expired. tapi.. demi hubby tercinta yang sejak kawen asyik nak tgk aku kurus. aku cubalah jugak lagi sekali. boleh ke aku success? herm.. boleh ke? nak2 aku nie kuat melantak. paling kurang 3 kali satu hari mesti nak makan. tu tak campur bila kuar jejalan di hujung minggu. ntah berapa kali aku makan aku pun tak tau. akan ku cuba lagi sekali. yakin boleh utk menelan biskut marie cair... i sacrifice for you ok!. (mintak2la laki aku baca part ni). well to mr.hubby bagilah insentif kalau mrs dah kurus ye.. seperti yang diwarwarkan. bukan nak tambah anak ok! yang tuut tuutt tuee.. hihihihi.

argh. masa mencemburui aku. chowss luss.
selamat berweekendddddddd....

Thursday, March 12, 2009

last day for this week.

happy banget. ari ni last aku kat office (only for this week). esok matta fair sudah start. excited seh. aku dah naik jemu terperap kat office nie. agak2nya kalau nasi tu perap sama2 dgn aku agak2nya dah jadi tapai la gamaknya. jadi tapai takpelah jugak bolehla dibuat makan kalau manusia jadi tapir camana lak?

dah siap kemas apa2 yang patut untuk esok. cc machine, receipt, map, voucher (paling penting nie) ada 40 books bwk balik. kalau ilang masak aku nak kene cancel ngan semua hotel. apa lagi ek? badges hampir terlupa. penting gak nie. kang tak leh masuk. cash dalam handbag, pastueh last sekali stationery. belek2 schedule. jumaat aku 9 sampai 3ptg, sab2 4 sampai 9mlm, ahad 9 sampai 3 ptg.

part yang paling best. dapt 2 hari replacement. ha ha ha.

kepada kwan2 ku yang bekerja, selamat bangun pagi dengan gagahnya ok? kalau ada masa aku curi2 update blog kat matta fair.

selamat berweekend. daaaaa~

Wednesday, March 11, 2009

Tag by ayue

Rules:Here’s a chance to see how well you really know your husband/boyfriend/lover. Cut, paste and fill in the answers, then shoot, you know what to do. The real challenge is to send it to your husband/boyfriend/lover to see how right you really are.

1. He’s sitting in front of the TV, what is on the screen?
tgk discovery channel. pastueh paksa aku tgk skali. wargh.

2. You’re out to eat; what kind of dressing does he get on his salad?
he's not into salad. but i think it will be lime dressing maybeee.

3. What’s one food he doesn’t like?
Herm. Asam2 and jeruk2 yg gila babeng aku suke.

4. You go out to eat and have a drink. What does he order?
Teh o ais. Teh o beng. Does it similar?

5. Where did he go to high school?
SM Kepong, Selangor. At first i tot it was at bukit kepong. ekekeke

6. What size shoes does he wear?
Tak tau. *Malunya*

7. If he was to collect anything, what would it be?
Spare part kereta or body kit yang tak nak pakai tapi still nak simpan dlm stor. Nak buat rumah tikus gamaknya.

8. What is his favorite type of sandwich?
Haruslah tuna. Apa lagi? Ada.ada egg sometimes.

9. What would this person eat every day if he could?
Asam pedas. Wa pun tak tau apa yang sedapnya asam pedas. Naik jemu wa masak asam pedas. Dahtu siap leh complain 'Asal adam pedas ari nie tak sedap macam semalam ek?' Ingat tangan wa ada magik kah?

10. What is his favorite cereal?
Takde yang specific. Apa yang anak aku suka dia pun suka.

11. What would he never wear?
Ermmm. Swimming trunk kot. kekekekeke

12. What is his favorite sports team?
MU. Tapi selalu kene boo dengan kwn2 dia sebab sokong MU?.. Asal ntah. Power sangat ke arsenal ngan chelsea tueh?

13. Who did he vote for?
P & C. Hahahah. Totally different from me. I think so.

14. Who is his best friend?
Herman.

15. What is something you do that he wishes you wouldn’t do?
membebel tahap dewa. Well that was a gift dear!

16. What is his heritage?
Bugis from Johor.

17. What is his favourite colour?
Jingga. I was the one who acknowledge it! *Hinsss*

18. What is his habit?
Suka merendah2kan aku. Serious! Sejuta kali aku merajuk sejuta kali dia mintak maaf but esoknya buat lagi sekali. I think it was a habit. Is it fall into this term?

19. What is he proud of?
His career? Ah!

20. Lastly, do you think he will read this?
Maybe.

Tuesday, March 10, 2009

matta fair 2009

yup will be held on 13-15/03/09 at pwtc.

aku keje pada hari di atas. tahniah diucapkan kerana terpilih. yezzahhh. aku pun tak tau berapa rate depa letak. aku agak2 dlm 190++ kot.. bagi aku la (personal opinion) kalau nak gi hotel aku pg yg oversea worth it sket rather than local. local punya branch tak gempak langsung. aku pun tak tau camana bdk sales boleh push sales. Well for Holida* Vill* kite ada branch kat Wina Holida* Vill* Kuta Bali, Diwangkara Holida* Vill* Bali. For London ada sebijik Holida* Vill* London. Kalau tetibe rasa nak pegi belah2 middle east kite ada Holida* Vill* Khartoum, HV Doha soon will be open. HV China pun ada gak and the latest ada HV Halong Bay, Vietnam.

Wah promote di situ. Tapi jgn marah kalau service + price dia tak ok coz aku pun tak tau ok ke tak. Hihihi.

Well kepada sesapa yang nak pergi bercuti akan bercuti ke terasa nak bercuti jenguk2lah ke PWTC for this week. Tak datang booth aku pun takpe. Aku rasa banyak je pakej2 booth lain yang lebih menarik. Airasia pun tengah promote seat skang. Oklah tuu.

Zoom Malaysia segala-galanya ada di sini (ewah).

Bubbyee. Perkara wajib di malam selasa 'ugly betty n desperate' tonite!

Thursday, March 5, 2009

thousand names

nama aku.

macam-macam depa panggil. ye aku tau memang agak susah nak eja n sebut. esp to my chinese friend. starting keje kat sini baru aku terasa. from the hotel itself sampaila supplier macam2 nama keluar. tambah lg budak2 opis.

in the beginning bila org tanya:

Them: Hey girl, may i know ur name?
Me: Sure, Syair*h.
Them: Sorry?
Me: erm.. Syair*h.
Them: .... again?
Me: Just call me syera plz.

Repeated again and again sampai la sekarang. Tapi skrg macam dah kurang because dah glamour sikit kot (perasan). :) Tapi i tell u walaupun depa dah tanya tapi punyala pelbagai depa panggil. Tu belum masuk tang fax. Hamikk kau. Sha, Shakira, Shila, Syida, Syaie (baru balik haji kot gamaknya) dan ari ni yang paling latest Shakila melalui fax. (Alahai)

Ada satu ari masa tu aku baru 2 minggu kat sini my fren cakap 'susahlah nak sebut nama u, i just call u shakira ok like the beautiful singer (sambil nyanyi lagu shakira)' n then aku pun tak sedar ntah bila plak a villain (dlm cerite aku je) cakap 'tak sesuai langsung. totally different!' Gua plak macam.. tok tok tok rasa nak ketok kepala kau. Kau dengar daripada awal ke tak conversation kitaorg? maybe dia dengar part 'like the beautiful singer'. aku plak cam boleh sengih je dengar makcik tu cakap (maybe i was new). Tapi aku just let it go. Lantaklah kau kakak.

Well nama aku takde lah panjang sangat. Nor Syair*h. Come je. Hihiihi.

Wednesday, March 4, 2009

My reading status.

Ha ha ha. Gelak dulu.

Percaya tak aku tak abis lagi baca twilight. Padahal Hello mag dah berapa kali khatam. Isk nampak sangat aku nie kaki penyibok. Jap.jap.jap tapi kalau biography book aku memang sangat layan. Habis aku nie jatuh kategori apa? Aku rasa aku suka baca buku yg related dengan bende yg exist. True story.

Herm.. the current Hello issue awesome. A few pieces story of angelina jolie reveal by her dad's friend. I wish she has a biography. I want to know more. How she survive the hard time.


Tuesday, March 3, 2009

Monday, March 2, 2009

Kecundang jua beta.

Damn. Gua kecundang.

Macam biasa while aku tengah beratur untuk naik putra mestilah mengelamun seminit dua. Yelaahhh tu seminit dua. Korang ingat bagus sangat ke sistem pengangkutan awam nie?. Ok i admit. Dalam 10 minit paling awal paling lambat 40 minit. Well bukan tu yang aku nak cite ok; lain kali sajalah buat ketupat nak kutuk menteri pengangkutan. Eh bukan Samy Veloo lagi kan ? Sapa ek. Sapa? Sapa? Damn!

Fokus..fokus apa yang nak disampaikan!.. Tarik nafas...

Ok. Waktu tengah beratur usually aku mesti cam pikir apa nak buat for the whole day. Like today. Aku dah set mind aku. Ari ni pegi office straight jangan singgah beli apa2. No big breakfast from now on. Sampai office nak buat milo pastu nak membebel2 kenapa gaji tak masuk lagi lepas tu baru aku buat keje.

So cam bese ari nie aku naik escalator tanpa berlari-lari kerana ari ni aku awal. Hati sudah berdebar2.. Pintu pun terbuka Tada....Penjual nasi lemak yang pertama melambai-lambai macam Sheila Rusly dalam Anak Betong. Ignore. Jalan few step lagik. Budak2 flyers. Fine this isn't a threat. Amik flyers simpan dalam handbag. Penjual no 2 plak, then 3, 4, 5, 6.. Yes..gua berjaya.. Dah sampai depan Lembaga Getah.. Fuuhh.. Sekali aku nampak samosa. Dan perut aku bergendang hebat. Arghhh.. sampai jugak aku ke office dengan ditemani 2 samosa. Chess.. Beta kecundang lagi.
 
Images by Freepik