Friday, April 30, 2010

Pre-honeymoon

kat opis..

Bengkek je si Yen aku kene keje.. Dia kan coottii.. Haha haha..

Takpe. Kang aku update dari hotel.

Pe aja lah nak buat kat Subang tu?

Wednesday, April 28, 2010

Aku bujang

2 minggu next month..

Whoa!!!
Maknanya keje2 umah sudah berkurang.. Tapi tak tau plak tetiba mak mentua aku kepingin suh aku masak menu2 baru. Al maklumlah anak bujang tunggal dia takde kat umah maknanya menu asam pedas boleh 'temporary delete' dalam masakan harian aku..

Syok habis...

Sebabnya takdelah aku dengar suara2 manja Yen berunsur paksaan pepagi nak pegi keja..
'Yang cepat sikit hey, dah lambat dah ni'
'Yang amikkan wallet abang tertinggal kat bilik'
'Yang, sudah2lah mandi tu.. cepat sikit'

Juga aku tidak mendengar ketika pulang dari kerja..
'Ye ye ye Yang masak hari ni' (Maknanya kene masak. Tiada kompromi)
'Ye ye ye yang nak belanja abang makan apa hari ni? (Kalau dia dah jemu nak makan umah)

Dan lain2...

Tapi aku mesti rindu sama Yen punya...
'Abang tolong urut leher nieh'

:P *sila geli*

Ada bende aku suka bila Yen takde tapi aku lagi suka kalau dia sentiasa ada.

Forget issues of the past. Don't remind your partner with his mistakes of the past.

That will ruin your present happiness.




Monday, April 26, 2010

Ini udang goreng tempura ke cucur udang?

Hoh..

Semalam hubby i teringin benar nak makan udang goreng tempura masakan si isteri ni.. Siap beli tepung udang tempura lagik... Mak aihh.. Dup dap dup dap i nak masak.. Kalau tak jadik buek malu kaum jaa.. Dulu ada gak penah cubaan buat udang goreng tempura.. Tapi tue ha zaman baru2 kawen dulu.. And of coz tak jadi.. Lepas tueh langsung tak penah buat dah.. Buat kene gelak ja~

So dengan penuh jitu dimulakan dengan bismillah i pun duk la membaca berulang2 cara2 menggoreng kat belakang kotak tue.. Senang jaaa.. Lalu terhasil lah udang goreng tempura i!

.
..
...

.


.

.....
...



....


erkk...? nak tgk ke?
.
.
...




.



.

tak yah la...


.

.


.





.

ok2 kasi can tgk lah..




.


.

.
.
.

.
.


tada!!!


Kah kah kah.. Fail lagik!!!!! Satu dah rupa cucur udang takde kucai... Satu lagi dah macam cekodok udang kurang tepung.. yang lain2 dah macam anak udang dah aku nengok.. menyampah betul!

Geram sangat nengok keadaan udang2 yang menyedihkan ni.. Camana la restoran2 tu buat tepung dia gemuk2? ekk. Padahal udang dalam tu kecik jeee.. Haih.. Dalam hati ni adalah terasa nak buat lagi.. Maybe boleh tambah tepung jagung..

Hoh cukup2 la pasal udang tu. Buek sakit hati jew. Kalau dah jadi sok2 boleh post lagi.. Muah ha ha.. By the way hari ahad i masak ayam goreng (udang kes hari sabtu)... marvellous.. yang ni dah expert dah.. tehehehehe.. tak caya? tak caya?

elok je terletak i punya salutan2 rempah itu.. pheewwiiittt..


cukup2lah cita pasal makanan2 niee..

ahahhhhh!



I ada perfume baru yo~

Siap dapat voucher RM20 lagik.. Tapi kalau kaler pink mcm lagi best sket bau dia.. Yang tak best bdk sales tuu sedikit kedekut.. mintak free gift dia bagi sample perfume jaaa. Tettttt! Borrrringgg~ Masa beli kat robinson dapat lotion lagi.. Best!!!

sample2 minyak wangi yang kurang memberangsangkan.. kecuali dkny pink tu.. slurppppp!

oleh itu sekian sahaja episod cerita hujung minggu saya. nantikan episod yang akan datang okeh?
ta ta!

Thursday, April 22, 2010

Staff vacation benefit

Wah.. pantas! Pepagi tadi staff tu dah bagi balik form yg i submit semalam.. Baguih2! Weeeee~.. Ni 1st time aku apply untuk benefit nie.. Belasah je isi apa2 yg patut.

Nampak tak entitlement i tu? Hak hak hak harus dipadamkan ye.. Yang paling i suka bilik adalah ROH.. Maksudnya ermm.. Apa ek? Lebih kurang subject to availability la kott.. Tapi dah confirm la bilik ada.. Camana ek nak explain?

Belum apa2 Yen dah bgtau aku nak bilik yang ini.. Siap2 terus bukak website tgk bilik.. dahtu cakap dgn i 'Abg nak bilik yg ada flat screen tu tau!'.. Amboi2 dia ingat i ni super manager ke kat sini? Baru setahun jagung duk co ni dah nak mintak memacam.

Hah.. I nak try Spa mcm best je... Agak2 dapat staff price tak? FOC pun chantek gak.. Muah ha ha.. Apa aja lah aku nk buat kat Subang tu? Nantikan saja laporan dari i bila balik nanti okeh! Muah ha ha..

Ada balance lagi entitlement tu.. Otak ni laju ja nak pi Langkawi.. Tapi fulusnya ada tak bapak?? Ka Ching! Kerja keras!!!

Chows~

Tuesday, April 20, 2010

weekend

yo yo what's up berasap?

ari ni cik kiah sedikit free time. jadiknya marilah berblog sepatah dua kata.

sabtu lepas berjaya jugak i pegi kenduri cik yus kita tu.. uiiihhh nasib baik ada gps. kalau tak confirm sesat la i dibuatnya.. wah meletup si pengantin. vogue forever gitu.. pengapit2 nya pun uiii cantik bebenar baju pink nya itu (baju je cantik ok) kah kah kah..


ber cam-whore sekeping dua melawan kebosanan ke venice hill


lepas tu mcm biasa i terus pulang ke rumah selayangku sayang untuk menjadi bibik hujung minggu.. kamikaze membasuh baju, melipat baju, memasak, memarahi suami (kerana pemalas) memarahi anak (kerana suka buat sepah) dan sebagainya lah.. tidak berjaya untuk study kerana telah didorong sang suami untuk bermain ps2 dengan penuh khusyuk sekali..

oh ya.. pasal room entitlement i untuk this year... dengan penuh kesepekatan i dan yen telah memilih untuk melepak di subang yo! mungkin pegi labour day nanti kott..

ikut prosedur dulu isi borang...

oh ya.. selepas ini mungkin akan pergi kenduri si deebot nun jauh di perak sana.. makan buah jambu la yeop oiiii... hikhikhik.. selapas tu mungkin ke melaka kenduri si cik yaya plak? uiii takde jauh lagi ke nak kawen kamu2 sume nie? tengoklah bagaimana. maklumlah i nie student lagik.. tak leh nak bergumbira berjalan ke sana ke mari.. ho ho ho..

oklah masa free time sudah habis.. i stop dulu yek? bubbyyyyeeeeeeeeeee

Thursday, April 15, 2010

ponteng kelas

yo hari nieh aku nak ponteng kelas.
dah naik bosan.

baju kat umah tu dah berbakul2 tunggu nak dibasuh.
almari toksah cite.
dah tunggang langgang jadiknya.

semalam yen email ckp dapat tiket wayang tgk shutter island tu.
gigih jawab tak leh pegi nak pegi kelas.
hari ni sms yen ajak tgk movie tu.. sekalik dia dah pass kat member dia. cepatnya bagi!

17 april nie pun aku kene ponteng kelas lagik.
sebabnya cik yusnida nak kawen.

ishhhh.. takot plak aku asyik nak memonteng je kejenya..
baik tak yah belajar?

apa kata balik nie aku belajar sendiri.
mungkin boleh buat mnemonic mulai sekarang.
herm..

btw meh aku bagi sneak preview sikit gambar kat brunei.. yg lain2 pic dalam kamera si faezah. ntah bila la boleh amik gambar tu..

tunggu boat nak pi jalan2 kat kg ayer

kat brunei airport. malas nak tukar lens, malas nak tukar tudung, malas nak make-up, malas nak posing, segala2nya malas!.. muka tak leh blah.. mcm itik pulang petang.. kahkahkah.. ohhhh anak aku baru lepas tukar baju yg ke2. dia pegi main air waktu sume orang pegi solat.. buat projek dgn kakak dia kat dalam toilet... habis basah baju.. nasib ada spare! hah, waktu ni dalam kepala ingat nak tido je! penat giller.

hah.. nak balik dah. bye2!

Tuesday, April 13, 2010

Brunei review

Yo~

Orangnya baik2 belaka peramah.
Well behave on the road. Respect dengan zebra lane.
Tapi.. Depa buat keje lambat sket.. BUT punctual.

Tak dapat pegi Miri coz diaorang kata banyak kes curi kereta.
So kitaorang berjalan2 sekitar Brunei sahaja..
Tu pun ada gak tempat tak pegi..

Dapat gak pegi Jerudong Park..
Yang kelakarnya kalau kat Malaysia kan sign board hijau untuk highway kan?
So i dengan confident follow la signboard hijau..
rupanya memang sume warna hijau daaaa...
muah ha ha ha..

Tapi kat sana banyak sangat istana tau walhal raja diaorang satu kan?
Istana Nurul iman, istana edinburgh, istana nurul izzah blabla..

Lepas tu kat sana depa panggil duit depa ringgit instead dollar..
Ter'confuse' kejap.. lepas tu kat sana duit singapore pun boleh guna gak coz same rate..

Hah.. oklah hari ni takleh nak cite byk2 sangat..
nanti i cerita di kemudian hari..

Ni pun tengah hari kang nak kena pi Sime Darby Convention Centre..
Ada talk pasal GST.. So i nak kene baca sikit2 dulu amik info apa yg patut..
Jadinya beransur dulu kamik ya..

Bubbyeeeee~

Friday, April 9, 2010

Short getaway - Brunei

Yo~

Esok i pegi Brunei bersama family tercinta dan anak2 tersayang juga. Yen tak ikut. Best of luck in your exam.. Nasib pegi Brunei takdelah rasa ralat sangat Yen tak ikut. Ye tak??

Ok.. As far as i'm concern sume dah ada.. Cuma duit tak tukar lagi.. Rate as to day Rm2.32.. Yang paling penting dah list out sume tempat2 nak pegi... Ya might as well going to Miri.. Coz Brunei pun takde bende sangat... Still thinking nak pegi Jerudong park ke tidak.. Ramai kata boring.. Tgklah camana kan... teringin nak pegi Canada Hill 'The Grand Old Lady' kat miri tu.. Yah Miri I must go!


Enjoice~

Thursday, April 8, 2010

I love you.

Three words i sms to Yen this evening.

I mean it.

It's solid. Not bias by any purchase or gift. I really mean it.

Posted by Picasa

I ♥ U

Wednesday, April 7, 2010

New office

Yeay.

I akan pindah ke ofis baru.
Still in the same co. Pindah tempat saja.

Yeay no 2 : Berjaya pujuk big boss untuk amik satu org lagi.

Friday, April 2, 2010

Klik klik dapat duit

Ari ni aku klik 3 advertisement. So dapat $30.00



Sapa takde keje boleh main klik2.

Ntah ya ntah tak.

Layankan aja.

Lonely

Lonely I'm Mr Lonely,
I have nobody,
For my owwnnn
I'm so lonely, I'm Mr. Lonely
I have nobody,
For my owwnnn
I'm so lonely

Isk.. isk.. Ari ni aku sesorang kat opis. Sume org on MC dan cuti. Nak buat keje pun takde mood.. Bosan gak kan kalau sesorang nie.. Mati kutu.

Huarrgghh~ Ngantoknya.. Bahana keje sorg2..
 
Images by Freepik