Friday, February 19, 2010

Mimpi banjir

Pagi tadi i mimpi banjir. Tak ingat plak waktu pukul brp tapi i'm sure area pukul 5 ke pukul 6pagi. I nampak banjir dan nak selamatkan diri dari banjir. Lepas tu i terbangun.

Tanpa berlengah masa i pun tanyalah bomoh google dan ini adalah hasilnya :

Air
Jika anda bermimpi berjalan diatas air alamat anda akan beruntung. Sedang mimpi tenggelam dalam air sungai alamat buruk. Dan bila bermimpi lihat air masuk kedalam rumah alamat anak dan anda akan mengalami sakit. Anda bermimpi menangis melelehkan air mata alamat akan datang kegembiraan. Dan memimpikan air buah menandakan tak lama lagi (dalam hitungan hari) akan menerima kabar gembira dari sanak famili atau teman Anda. Mimpi melihat air banjir, bersirat akan mendapatkan rerzeki. Mimpi melihat air mengalir, bermakna aka mendapatkan kabar yang mengejutkan.

Source

Alhamdulillah.. Nak dapat rezeki. Fuuuhh lega.

Hah korang2 pi buat keje. Jangan nak dok pikir mimpi hang pagi tadi.

Bluek.

Wednesday, February 17, 2010

Malaysia's Top 10 Richest Person

As at 15.01.2010
Source : Malaysian Business


1) Tan Sri Robert Kuok (Raja Gula) RM 42.76 billion
2) Tan Sri Ananda Krishnan (Telekomunikasi) RM 27.00 billion
3) Tan Sri Lee Shin Cheng (IOI Corporation) RM 11.92 billion
4) Tan Sri Dr Teh Hong Piow (Public Bank) RM 10.86 billion
5) Tan Sri Lim Kok Thay (Genting) RM 10.38 billion
6) Tan Sri Quek Leng Chan (Hong Leong) RM 7.09 billion
7) Tan Sri Syed Mokhtar Albukhary (Impian Teladan) RM 6.01 billion
8) Puan Sri Lee Kim Hua (Genting) RM 4.41 billion
9) Tan Sri Tiong Hiew King (Rimbunan Hijau) RM 3.50 billion
10) Tan Sri Vincent Tan (Berjaya) RM 3.29 billion


Summarised by : Harian Metro

Monday, February 15, 2010

Gong Xi Fa Chai

Yo wazzup..

Lama betul rasanya cuti. Tak tau nak buat apa kat umah. Yela kejap2 masak, masak dan masak. Naik lenguh jari2 ni. Kelentang kelentung 24 jam. Sudahlah malam dapat hadiah halwa telinga dengan bunyi mercun2.. Aihh banyak betul la kot kuasa2 jahat kat Selayang nie. Seriously mula2 i tak perasan masa tidur which explain all the housechores yg super penat. Tue pun bila dengar Yen menjerit2 (bengang la tu) ke sebab dalam badan dia ada spirit jahat? Kahkahkah. Sudah dia menjerit i plak terbangun n takleh tido.. Chiss.

Finally, rite now i lepak shah alam. :) *Peace* Esok nak pi Broga Hill dgn member2 itm. Yeyeye. Fiza siap google2 cari jalan short cut. I ikut saja.

So that all for now. Chow.

Friday, February 12, 2010

Penat

All out betul semalam.

Even audit dah abis tapi bila cerita pasal dia punya outstanding matter memang boleh sakit kepala. Some was due to my negligence from my side but ada juga yg dah explain during audit time pop out again in the sheet. (Sigh). Some co AJE sudah keluar. Oh ya AJE is stand for Audit Journal Entry, which auditor come out with their own adj. Common item will be deferred tax, over/under provision blablabla.. Tapi yang tak tahan sekali ada 1 of the co have an OJE, Opening Journal Entry which is hard to believe and of course it is from our mistake. Lagi our own adj CJE, Client Journal Entry. Itu adalah 2 muka surat jugak (Sigh) Not to forget letter of rep, management letter, letter of trust. Mind u i siap google to refresh all this thing. Ha ha. Next month the tax query pulak akan keluar. Double deduction, capital allowance blablabla. Crucial period u know. If overlooked some issue will contribute more tax paid to the gov. Some said 'What the heck? Co is the one paid the tax. Sudahla bonus sikit' Ha ha.

After the tiring day in the office i terus cabut pegi kelas about 5:30pm. Jam memang tak ingat. Tuelah sapa suruh tak naik putra (Yen view). Bukan i tak mo naik. Tapi confirm i penat bila sampai kelas. Yelah dengan bau2an, kepadatan memang boleh sakit kepala. Sampai kelas confirm x leh focus. Lepas kelas nie nak makan sup ayam ke mcd? Hari ni pukul 10pm ada cerita apa ek? Ke nak layan dvd? In conclusion, biarla sampai kelas pukul 7:00pm janji boleh focus. It's not easy to concentrate from 6:30pm to 9:30pm okeh.

Uihh panjang betul i membebel. :)

Oh ya semalam Thris from the MIS dept belanja i tau. Birthday treat. I opt the fullhouse. Tapi semalam the soup masin sikit dan ayam juga rasa mcm sedikit manis. Overall 3/5 bintang.


Entrance, free jokey service



Inside, peace of mind



Smoking area



My duo bodyguard, joking



Thanks for the luncheon, Thris

Tuesday, February 9, 2010

27thn 1 hari

haha.

Went to Fullhouse (Jln Yap kwan Seng). Tutup (pergh). Beralih ke Rasa Sayang. Boring tak sedap. Makan Kuey Tiaw Goreng Ayam dengan teh ais. Tetiba jadik sedap sebab bos kecik belanja. Hehehe. Member2 pakat panggil boss kecik Mr K sebab kedekut nak belanja diaorang. Tapi aku tak join panggil Mr K sebab dia belanja aku (nasib birthday aku smlm). Haha. Bengang je member. Susah jugak kalau jadi boss ni kan? Tak belanja kene panggil kedekut kalau belanja nanti asyik kene belanja plak. Habis sapa nak pi mkn dengan boss? Agagagagag. Boss2 zaman skang (middle mgmt not top) sume jenis2 baik. Diaorang plak kene kipas org bawah kalau nak suh buat keje. Ye ke apa aku rasa? Ke aku bermimpi di siang hari.

Alamak. Aku dah 27 tahun 1 hari. Ini bukan satu mimpi.

Monday, February 8, 2010

Happy birthday to me~

27 tahun tueh.

Fuh.

Satu je wish aku tahun nie. Grad ACCA 2010. (Tiup lilin)

Birthday present plak, aku baru je beli scarf untuk match dengan new bag dan juga kain ela 4 meter pink.

Malam nie nak bawak Yen, Tasya & dgn MIL untuk dinner. Wa belanja.

Oppss lupa plak. Birthday present from Yen plak adalah laptop. Not a new brand laptop hot from the oven, tapi Yen punya laptop tapi dia hadiah kan kat aku. (Skip the whining part)

Sometimes i feel life kinda boring nowadays.

Takde mood la nak tulis.

Chows~
 
Images by Freepik