Wednesday, October 29, 2008

today advice me.

'Leave your career plans simmering on the back burner for a while -- One of the people you care deeply about is missing you, but they are too afraid to let you know. They respect where you put your priorities, but are a little sad that they haven't scored a higher place on the list. Let them know they are important to you, too, today by calling them out and making a date to do something with them -- soon.'

i want to treat one of the people you care deeply for a movie. Quantum Of Solace. :)

Sorry.

Saturday, October 18, 2008

tramp bitch

the 1 & only bitch in my office name c*rry. she was with the sales team.
she is 47 and yet unmarried. talking about 'andartu' u will know how they behave. in front guy she will talk nicely like super duper sweet word.

just because u doesn't have a shoulder to cry on don't bubbling like ah-so around me okeh. i am not your dept and with all respect please move ur big arse miles away from me!

fuck u bitch.
btw u still stay in hell. (forever)

Saturday, October 11, 2008

friday nite

happen to have so many to do.

still in the office. a peace nite to do the payment. ha ha. kalau tak memanjang je salah tulis payee name on the cheque. just me n the secretary, audrey. i saw she did filing from morning till now. sian. monday datin will be back to the office. no wonder lah.

a week holiday on raya make some staff here went crazy. :) all the payment has be delayed. whether it was urgent or not. staff claim melambak2 plak datang on time. maybe sume nak pakai duit after raya. sian. so today finally i did the payment. all the claim tak check pun. kalau check pun maybe one or two only la. randomly select. nasibla. kalau dapat lebih tu kira rezeki la. ha ha ha.

malam nie nak buat interco plak kat umah. need to handle to mr chee on monday. on monday plak nak close acc. gila lambat gua close. kalau macam ni sampai bila nak dapat award? hihihi..

tomorrow mak suh balik umah. tolong masak apa2 yang patut utk abang2 & kakak2 aku nak datang sok malam. plan nya nak buat daging salai masak lomak cili padi. adoila.. meleleh air lior den nie ha. nampaknya adik akula kena smoke kan daging tu. aku 5 mt pertama je rajin mengipas . lepas tu haram.. ha ha..

yen dah call. suh balik. ye la nak balikla ni. ingat aku sesaja je ke nak buat2 banyak keje.

my friday nite not so cool babeh!
chows

Monday, October 6, 2008

raya 2008 at johor


30hb: packing in the morning. yen still on duty till noon


hannah went to sleep a minute before enter sungai besi toll


both sleep on senawang route


dah sampai simpang empat... yen try to make it before 7pm


finally dah kuar dari plus. it was around 5pm
lambat lagi tau nak sampai. yen punya kampung kat senggarang. around2 batu pahat.
one hour more to go.


dah sampai dah. beli2 apa yang patut utk bukak pose.
dapat gak bukak pose kat kg. yeye

abis dah.. nothing much happen on that night eve. sume penat. yen n his cousin merayap sampai kul 3 pagi beru balik umah. me n the kid dah selamat tido...



inilah bahananya org balik kul 3 pagi! masa nie pukul 12.30 tengah hari satu raya. yen n azizul (cousin)



dah start beraya ke rumah sanak saudara (chewah)


comelnya budak nie. geram sungguh.


bermesra2 dengan ank orang. hihi


kira2 hasil pendapatn hari ni..

nothing much happen on 1st raya. beraya je.. sampai malam..
lepas tu mandikan bebudak 2 org tu.



tasya nak terjun dalam kolah tu. skali nampak ada ikan. menjerit2 kau dibuatnya. aku asyik terfikir kenapa org kampung suka letak ikan dalam kolah air? akhirnya aku dapat jawapan. korang nak tau jawapan? lu pikirlah sendiri! ha ha

after the kid mandi.. my turn plak.. masa tu pukul 7.15pm. macam seram2 gitu. meremang je bulu roma aku.. coz dinding atas dia berlubang.. pastueh menghadap hutan plak tu.. takut seh. tobat aku nak mandi malam kat kampung. dahla bilik air jauh daripada ruang tamu. masa the kid mandi tak rasa apa2 coz riuh sangat but when it come to me alone u just imagine!



after mandi depa nak main bunga api.. so marilah bermain.. la la la

pagi tu yen ajak tengok laut. sangat dekat.. naik keta 5mt dah sampai.. tapi takleh mandila.. sangat dalam..


the routine similar till we went back to kl on 3 raya. kereta tak banyak sangat..



budak kecik ni sangat suka bukak kasut dalam keta! geram sungguh. bila dah kuar tergagau2 nak pakai. gua tengah marah tu..nampak tak muncung itu..
makan dekat restoran jambatan ayer keroh..


a snap before we filled up the belly.


telah berjaya mengepau mama utk beli mainan. macam ben10 tapi not really. apa2 je lah. tak update la mainan budak2 nie.

'tisya pun nak mama'

sampai kl petang... n then besoknya kitaorang balik banting.

nampaknya aku berjaya pujuk yen.. hihihi..

later will update in banting plak.. okieh?

chows.
 
Images by Freepik