Wednesday, June 30, 2010

1st check-up.

Selain dari uwek uwek.. tiba2 rasa mcm gigi nak tercabut..... Lately memang jarang dah minum susu.... Have to stock up healthy food & beverages from now on..

Semalam pegi check up.. Tapi rasa mcm edd tu tak betul.. i think kalau ikut the 1st day punya period mcm tak betul edd tu.. cam confuse sket.. masalahnya i buat hubungan not exactly 7 days after period.. coz masa tu yen out of town.. and bila i jumpa dia tuelah i rasa the exact date kitaorang bersama.. mean adakah still mengikut calculation 1st day of period tu? confuse laaa.. doc pun ada tanya whether i'm sure or not the date ....

apasal i beriya sangat pasal edd?

i ada bad experience from the previous pregnancy.. coz bila edd tak betul and doc ingat kita due terlampau lama terus kene masuk wad.. u know bila dah lama sangat dok dalam wad pastueh tgk org sume dah selamat ada anak bikin hati tak tenang tau... plus i really hate bila doc yg pecahkan air ketuban.. i want it naturally..

so let's hope NATURAL & a BOY please!

:P

Monday, June 28, 2010

mari update!

Yo yo yo..

What's up berasap?

Bukan tak nak update.. tapi ada masalah sket..

Asal nak update rasa nak muntah.. Habih camano?

Ni sume kene buatan laki aku..

Kan dah...

Sunday, June 6, 2010

Demi masa

sesungguhya manusia kerugian...
Ewah tajuk entry kali ini berunsur keinsafan.. Yelah tuh lagi beberapa hari nak exam barulah insaf nak study.. Waaa tolong aku mak oiiii...
Minggu ni banyak plak aktiviti nak diraikan.. Ingatkan minggu ni minggu hibernasi di rumah tanpa gangguan tapi terlupa plak mak mentua aku punya birthday on 5 Jun ari sabtu... Dahtu takkan nak buat dekk je kan.. So pepagi lagi aku dah bangun terus masak... Pukul 7 pagi lagi aku dah keluarkan ikan yg cam ais batu dari peti sejuk.. Lepas tu aku terus naik bertapa kat bilik tengah untuk study.. Tengah dok2 study anak bongsu aku berdiri depan pintu dengan muka blur2 tanya aku tengah buat apa... Alahai anak omak sorang ni awal betul ko bangun ye nak? Dahtu taknak dia kacau aku study aku pun terus merasuah dia bermain game di bilik sebelah dengan kadar suara tv yang sangat kecik.. Datang akak dia 'Pomm... machine gun' mak aih kuat betul dia pasang volume suara game tv.. Aku pun apa lagi 'Pommm...(bunyi pintu aku tutup)'.. Beralwan plak mak dengan anak.. Setengah jam bontot aku dah panas... Takleh concentrate langsung nak baca buku.. Nak bangun pukul 4 pagi tak pernahmya berjaya.. Asik la terbabas..
Dahtu aku pun terusla turun ke dapur start masak tengahari.. Awal tu aku masak tengahari pukul 8 pagi tuu... Eh jangan main2.. Aku nama je dah lama kawen tapi bab2 masak memang amik masa 2 jam la paling koman.. Ingat senang ke nak masak ni? Kaulah nak potong bawang merah, nak potong bawang putih, nak potong halia, kunyit, nak siang sayur, nak bersihkan ikan, nak masak nasi, nak basuh kuali, nak basuh pinggan, nak blender, kau la nak bersihkan sampah2, oh hoi kira master la amik masa 2 jam.. I mean without bibik helping coz aku takde bibik lagi.. (perkataan lagi tu mcm kengkonon akan datang wajib ada bibik tu.. muah ha ha) ... So lepas keletang keletung pukul 10pagi dah siap..
Lepas sume dah makan pukul 12:30pm aku ngan Yen pegi undangan perkahwinan member itm aku kat shah alam.. aku dah save dah perut tak makan sebab dah jemu giller makan masakan sendiri.. wahh sedapnya nasi minyak org kawen!!! dapatla aku jumpa member2 lama sambil bertanya khabar juga sambil membuat perancangan bersama2 untuk pergi ke tioman.... muah ha ha...
So sampai Selayang plak kitaorang berjalan dengan anak2 dan ibu mertua ke Selayang Mall.. Destinasi setiap minggu gitu.. Sian mak mentua aku.. Dia teringin nak pegi Alamanda tapi laki aku nie susah betulll nak bawak.. Samapai mak mentua kau cakap 'Alahai firdaus sampai mummy matila tak pijak Putrajaya tuhh'.. Yang si Yen ni kan siapla keluar ' Hujan batu la hujan emas la' Ntah hapa2 la dia merepekkan dengan mak dia tu.. Maksudnya kira hujan batu ialah Selayang manakal hujan emas adalah selain dari Selayang.. Yen memang rasa Selayang adalah tanah tumpah darah dia.. aku rasa kalau dia mati pun dia wasiat kan suh tanam kat bumi Selayang jugakk.. Selayangku Sayang la katakan.. Ewaahhh...So aku belikan mak mentua aku sepasang baju.. Hadiah hari jadi gituu... Dan kitaorang belikan anak2 barang sikit..
Malam tu dah penat.. pastuh pukul 10pm dah tidooo.. Aku set jam pukul 4 pagi tapi tersasr gakkk... So hari ni hari ahad.. Aku buat breakfast utk anak2.. pastueh Yen ajak breakfast kat luar... Dan aku belum sempat nak sentuh buku lagi sampai skang...

Demi masa.....

Tuesday, June 1, 2010

Sapa boleh bagi pinjam brek?

Hari ni adalah hari menakutkan bagi aku.. dah masuk bln 6 maksudnya dah masuk bulan exam.. takott.. masa macam cepat sangat berjalan skang nie.... sudahlah masa bercuti2 tu langsong tak bukak buku! skang baru rasa menggelabah sehh..

camana nieh?

oh hoi boleh bagi pinjam brek tak??? rumah dah masam tsunami.. tak termasuk baju kat washing machine yg dah tersadai satu hari satu malam.. yen plak pakai baju macam boss besar.. nak balik setapak tukar nak pegi lepak tukar nak pegi dinner tukar.. ewah2 dia ingat aku laundry hotel ke.. taulah 2 minggu main campak baju kat laundry!

keje kat opis plak tak reti2 nak susut... dapatlah 2 org bdk baru yg masih aku kira beginner dalam dunia accounting nie.. yg sorg tu masih boleh diselamatkan la sebab dia ex-audit firm.. so kalau nak discuss tu mcm umphh la sket tapi yg sorg tu hermmmm... susah skett.. sebab dia tak biasa buat full set account.. so macam kene ada kesabaran di situ.. dahtu boss besar nak travel.. so boleh bayangkan tak sume bende dia nak urgent..dan mood dia kurang baik.. hermm di situ juga mesti ada kesabaran...

so aku perlu sangat masa untuk aku focus.. pagi tadi aku bangun awal tu.. tunggu Yen siap dapatlah qadak beberapa fakta yang harus diingat.. so kenang daku dalam doamu.. coz i really need that!
 
Images by Freepik