Wednesday, May 27, 2009

Home wrecker wh*re (cont'd)

Yaaaa mari bersambung kita.

Lepas insiden kat kereta tu dah start buat aku ala2 panas 25 celcius.. Then aku tanya Yen 'Awak (panggilan sudah mula bertukar) melayan lagi ke ass tu?' Yen reply 'Kawan je lah. Mana ada apa2 lagi. Dah satu office takkan tak leh berkawan kot'. Amboi dia punya ayat memang buat aku berdesing. Well.. there's always a better way to live if you're open to it. (Positive tak aku?). So kisah di dalam kereta suda tamat. Sesi pujukan tidak perlulah bercerita. Sama je mcm korg.

Malam tu masing2 kedeboommm tidur awal. Aku kat bilik budak2 konon2 nak tidurkan si hannah ngan aku2 sekali tidur. Jap lagi sedang aku bermimpi indah hp bunyi. Kuat lak tu. Aku buat bodo ngantuk tu babe nak2 baru tidur dlm 40 min. Tengah masyyuukk tdo tu. Pastu hp senyap.. Lepas tu bunyi lagi. Ah ini sudah mendatangkan kemarahan. Konon2 nak tutupla hp yen tu skali aku tgk nama ass yg muncul. Bulat mata aku. Aku biar tak jawab. Aku dah tak boleh nak tdo dah time nie. Baru aku nak melangkah masuk toilet jap lagi bunyi msg lak. Apa lagi sesi inspector gadget main sms telah bermula..

Ass : Bz sangat ke? Sampai tak jwb hp?
Aku : Oh. Tadi kt bwh. Tak dengar.
Ass : Errmm. Ok.
Aku : Knp?
Ass : Saja je. Takkan tak boleh?

Hek eleh memang nak kene ini perempuan. Apa lagi inspector gadget pun tukarlah jadi shiela r*sly.

Aku : Kau ni tak malu ke kacau laki orang malam2 buta.
Ass : hello.. What d he*l? Takleh cakap elok2 sket ke?

Alamak ini perempuan. Aku yang kacau laki dia ke dia kacau laki aku?

Aku : Cakap dengan kau mana boleh elok2. Jgn ingat selama nie aku diam aku suka.
Ass : (aku tak ingat lah apa dia reply)

Sesi *gaduh*gaduh* Sms (lebih kurang mcm kat drama rtm1)

Lepas sms yang ke 8 dia boleh cakap aku gemok. Ini sudah sensitif.
Aku : Gemuk2 aku pun ada 2 anak. Lain la macam kau belum apa2 dah gemok (minah ni berisi je takdelah gemuk). Kot iya pun nak jadi bit*h elok2 kanla bdn tu sikit. Ini tidak dahlah gemok, buruklak tu (muka dia biasa je), tambah bonus bodoh pulak tu.

Ha ha ha Hamik ubat. Dia memang bodoh. Amik LCCI pun tak lepas.

Lepas tu dia tak sms lagik. Aku pun tunggu jugaklah sambil2 gosok baju. Memang takde. Puas hati aku. Masuk bilik aku tengok yen mcm tdo2 ayam. Rasa mcm nak sunat je apa2 yang patut. MAlasla nak bergaduh mlm2 buta. Pastu aku tidur.

Esok pagi..

Weh udoh2 le tu. Korg ingat ni cerpen ke apa?

Ha ha ha ha. Pandailah aku sembelih laki aku buat gulai.

***************commercial break********************

Yen ada ckp 'Bukan salah abang. Dia yang call'
Aku : 'Cakap je lah. Eh ass jgn call lagi lah'
Yen : Kenapa plak? Kitaorang kawan?

Oh my. Man is still a man. They have some kind of learning disability.
So nampaknya terpaksa aku bagi ayat direct kat laki bertuah aku ni.

Aku : Lagi satu kali ass ni msg or call even kwn ke apa ke keje ke.. that's it!
Yen : Ye lah2. Takde de dia nak call lagi punya. (sambil tersengih)
Aku : Awak ingat ni lawak ke apa!
Yen : Ye serious2 (sambil tersengih). Abg saja je buat experiment.
Aku : Saya serious ni. Lg satu kali I'll walk away!
Yen : Yaaaa (Tersengih) You'll never walk alone.
Aku : *muka bengang*


See?

That's how the ending.

Alahaiiii cik kiah oiii...

Ohhhh Habis sudah...

Lunch time. Bye.

Tuesday, May 26, 2009

When bitch clatter on and on. (21sx only)

Aku memang hangen dengan type2 manusia mcm ni. Jenis yang aku rasa hobi memporak peranda kan rumahtangga orang.

1st sekali aku memang bukan jenis wife nak jeolous tak tentu pasal. Tapi ada satu whore ni sudah buat aku panas. Let me call her as ass.

Ass ni a/c dept tempat yen keje. Aku start tau kewujudan budak ni pun bila yen pegi water rafting dengan co include ass and the gang. Later ass & the gang breakfast dengan yen sama2. Kadang2 tu yen ngan aku dah sepakat nak breakfast sama2 sekali ass call ajak yen breakfast with her gang & yen plak terus say yes. Walaupun waktu tu aku sakit hati tapi aku rasa aku patut take it as positive. Maybe i should say to enhance yen social connection?

Later the drama begin. OOppppss (Yup.. I admit there was a time when my relationship with yen was less than picture perfect)

Sampai last week dalam keta me n yen tengah gelak2 n ass call. Bila yen tanya kenapa.. si ass nie boleh cakap saja je. then yen ckp 'erm nanti call balik'.

To be continue..... (Lunch hour sudah)

Sunday, May 17, 2009

sesi kenal jiran sebelah.

semalam jiran baru kat sebelah rumah ajak datang. agak malu sebab seriously tak pernah bertegur sapa walaupun nampak depa satu family pindah masuk barang. actually selalu je perasan depa waktu nak pegi keja. tapi macam mulut ni ada emas. tak biasa la sesi2 ice breaking ni. kalau dulu ikut mak pegi kenal2 jiran, sekarang my turn plak..

wohoo it take an effort to learn this whole new thing. phew...
baru tau actually bacaan yassin nie untuk anak perempuan dia dapat masuk um.

herm.. sesi2 mak orang slowly absorb into my life.

Saturday, May 16, 2009

apa bende makin ditambah makin penat?


inilah jawapannya. sila abaikan ke'muntah'an itu.


tidur di waktu tengahari yang panas terik memang tak syok!

Tuesday, May 12, 2009

Oh ibu...kau disiram bayu pagi..

adoi doi doi.... mak sudah panggil balik rumah. tidak boleh kata tidak. nak2 faezah sudah start cuti sem.. tgn dia sangat gatal msg aku.

faezah (my sis) : kak, datang la umah.ibu masak byk.ibu igt akk datang.
aku (her sis) : Masak apa? Aku kan diet.,
faezah : Masak sup-resepi baru.. Ala..bkn mkn ngn nasi pn..dlm sup 2 ade makaroni.msti kena cube!hoh2.Datang la, ibu suh

Ayat last yang tak tahan tu 'ibu suh'. Maknanya kene datang la tuh.

Ada pernah satu kes dulu faezah mengadu kat aku ayah marah2 dia sebab terhegeh2 nak install microsoft office. Padahal ayah aku yang gatal2 usik apa ntah sampai terhilang program tueh. Aku pulak konon2 nak backup faezah pastueh aku cakap ngan mak 'Asal ayah marah2 faezah mak? Bukan salah dia pun.' Direct mak aku cakap 'Inilah anak2 nak suruh tolong bukan main lambat. Padahal kalau anak2 mintak tolong cepat je ayah buat.'

Wow. makan dalam.

Sebab? Aku dulu time study kalau nak mintak duit, pagi aku call tengah hari tu jugak aku nak.

Oh ayah... Kau disiram bayu pagi.......

P/s: Weh ija, tak pasal2 aku kene marah ngan mak sebab kau! Aku tidak bersalah!

Monday, May 11, 2009

At liberty..

begin today... yeehhooo. happy..

yen kene keje malam (hahahaha).. nur hannah batrisya with my mom (hahahahha).. and nur farah atasya clinging to my mil (hahahahhah).. left me with my astro and the ultimate pure sleeping hours..yeehoooheeehaaa....

yeh..astro come to mommy!

daddy need to work hard maintaining you.

Wednesday, May 6, 2009

Trillion apologize

1) to my readers for break the blog rule. Memang tak menyempat2 nak mengupdate wehhh.. Ok mari teruskan bercerita... Last week tdo pakai lens. pagi baru bukak.. lepas tu mata tak leh bukak.. serious cuak. lepas aku bantai tido satu hari baru besok pagi mcm dah ok sikit.. tapi sakit naik kat kepala la plak, terlebih tdo.. adooii.. serious rasa macam wehhh apa dosa aku tak dapat enjoy 4 days cuti. kene paksa walaupun sakit mata.

2) to nisya.. tak tau nak ckp kat dia camana.. aku tak dapek nak organize bowling tueh.. serious wa ada rev class on that day.. jadual baru kuar. bkn saja2 aku tak mau join.. cam nak menjerit tgk date.. pesal la mind co-ordinator tu sama dengan nisya? adakah 16 may adalah hari yang cukup best dlm byk2 hari dlm bln may? oh... bila aku ngadu kat yen, of coz he encourage me to choose the class... siap ckp ohh.. education dapat membantu menambah pendapatan keluarga.. education dapat membantu suami... education dapat blablabla... padahal macam aku tak tau dia nak rembat evo lepas aku abis study.. uii.. tak menyempat2..

apala aku melalut2 nie...wa chow dulu babe. muah.
 
Images by Freepik