Friday, November 12, 2010

Nasi Kandar : Kayu VS Pelita

Lepas kerja semalam Yen ajak pi pekena nasi kandar kat Kayu @ PJ... I was like ? errr ? Baguih la takyah masak hari ni.. Tapi traffic ya rabbi... hazab bukan main.... i was thinking kalaulah kereta yang ada nie tau kitaorang datang sini semata2 nak makan nasi kandar konpom kene maki terbaik punya...



Inilah rupa nasi kandar Kayu... wa lebih prefer Pelita coz Kayu rasa rempah kuat gila.. rasa berangin je.. Lagipun Kayu takde kuah hitam tapi dia ada serdak ikan.. Tak kick aaa.... Kuah hitam la buat sedap.. End up nasi ni Yen yang makan.. High laki aku pekena 2 pinggan.. Harga dia lebih kurang dengan Pelita.. My view? Pelita the best!

Btw Yen kene pegi first aider training.. 2 hari lak tu.. the 1st day a learning process basically mendengar dan mendengar sahaja dan hari ke2 adalah assessment review senang cerita practical side... yang jadi mangsanya aku..

hari 1 balik course training dah kene jadi patung untuk buat cpr... 'Esok abang ada assessment.. cepat jadi patung.. nak buat CPR'...

hari ke 2 pulak dia bagi aku bed time story pasal tulang belakang... 'Kalau tulang belakang kat area tengkuk ni patah konpom mati, kalau tulang belakang dekat pinggang patah konpom terberak terkencing on the spot bla bla bla bla yang! yang dengar tak??' aku respons gak la walaupun mata nie tertutup kan.. yelah dengan lampu tutup pastuh baik punya dapat ceramah percuma memalam ni kan? 'yeeeee yang dengar.. area tulang belakang kat tengkuk tu kat mana bang?' semangat ko yen menunjuk.. 'ha dekat 3 point nie sambil tunjal2 tengkuk aku' sedap pulak laki aku urut nie... 'bang tolong urut tengkuk tu jap!' hangin jeeeee yen.. waka waka waka..

Wednesday, November 10, 2010

Musim konvo


Dah akhir tahun maknanya musim konvo kanak2 tadika pun bermula.. nasib baik bapaknya ada masa terluang dapatla pegi nengok anaknya konvo.. dapatlah tangkap gambar sekeping buat kenangan dah besar esok lusa... macam2 tadika zaman skang.. hari tu tangkap gambar pegang scroll jubah biru tapi time nak bagi sijil jubah merah pulak? untung kecik2 dah dapat pakai jubah kaler2.. tahun depan darjah 1.. selamat duit aku takyah hulur duit jubah lagi.

Monday, November 8, 2010

Me @ 6 months preggie

Me & the hotel finance team... Masing2 kelaparan lepas kuar dari budget 2011 talk... dan of coz mak buyung sangatttt lapar dan haus tapi mee kari sangat hampeh dan minuman nya masya- allah... nak suh aku dapat penyakit kencing manis ke hapa?

Btw minggu nie Yen dan me telah berbelanja dengan penuh tidak berhemah sekali... ho ho.. nie semua disebabkan balas dendam antara satu sama lain... he bought a new golf stick dan sebagai pembalasan pembelian itu, me telah membeli-belah like nobody business! amik kauuuu... lagi best bila yen ajak tengok wayang.. dan sungguh semangat deepavali laki aku pegi pilih tengok cita Estet... Argh! End up aku tido je coz the he opt a midnight show! Oh apakah?

Wednesday, November 3, 2010

Exam week

is over for the kids... Bapaknya minggu depan start exam.. tapi tak menunjukkan daya usaha untuk study... biasalah? dah kata part time.. kalo full time konpom stress tengok ulat2 buku kamikaze nak score...

Tasya punya result some dah kuar and she show a good progress this time around.. happy coz penat lelah aku mengajar membuahkan hasil... si kecik Hannah belom lagi tau.. susah nak teka sebab dia ni unpredictable... will see...

Lepas bapaknya exam i have planned a short getaway for our little family.. sesi meronggeng bersama family somewhere nearby... kali ni dah siap2 amik 2 bilik.... harap2 Hannah boleh survive sebab dia memang tak suka tido kalo tak bawah ketiak mama dia kan.. malam2 pun boleh bangun lari ke bilik aku... kalau tak dapat connecting room parah! ada yang sorang tido ngan bapak sorang tido ngan mak ni sat lagi... Tasya memang independence dan sangat understanding... kalau aku kata A, maka dia ikut A... bilalah Hannah boleh jadi macam kakak dia? The 3rd sister will be out from the womb very soon... cukup ke 3 bulan untuk train Hannah to be independence?



2005 - playful
Tasya & Hannah playing sister



2008 - cheeky
Tasya & Hannah bonding time

Monday, November 1, 2010

Jadi runner sekali sekala best ke?

Hari ni Yen buat schedule untuk kami berdua... Abang renew insurans kereta, Yang pegi amik geran kat Public Bank.. Argh. Laki aku ajak jadi runner berjemaah pulak hari ni.. Oooiiii nak je aku nyanyi lagu plis plis kat telinga Yen.. Kalo tak ajak berjemaah tak leh ke? Pastueh boleh pulak lari ke pejabat pos kat KLCC nak buat road tax... Layan borak ngan Yen..

'Pa, asal lah diaorang ni tak buat online payment je?' (nada tak puas hati tgk org beratur kat pejabat pos semata2 nak bayar bil)

Tak dengar Yen jawab apa. Tapi dia jawab begini :

'Actually nak wat road tax ni boleh je upah runner.. Bayar RM30..'
 
Images by Freepik