Friday, November 12, 2010

Nasi Kandar : Kayu VS Pelita

Lepas kerja semalam Yen ajak pi pekena nasi kandar kat Kayu @ PJ... I was like ? errr ? Baguih la takyah masak hari ni.. Tapi traffic ya rabbi... hazab bukan main.... i was thinking kalaulah kereta yang ada nie tau kitaorang datang sini semata2 nak makan nasi kandar konpom kene maki terbaik punya...



Inilah rupa nasi kandar Kayu... wa lebih prefer Pelita coz Kayu rasa rempah kuat gila.. rasa berangin je.. Lagipun Kayu takde kuah hitam tapi dia ada serdak ikan.. Tak kick aaa.... Kuah hitam la buat sedap.. End up nasi ni Yen yang makan.. High laki aku pekena 2 pinggan.. Harga dia lebih kurang dengan Pelita.. My view? Pelita the best!

Btw Yen kene pegi first aider training.. 2 hari lak tu.. the 1st day a learning process basically mendengar dan mendengar sahaja dan hari ke2 adalah assessment review senang cerita practical side... yang jadi mangsanya aku..

hari 1 balik course training dah kene jadi patung untuk buat cpr... 'Esok abang ada assessment.. cepat jadi patung.. nak buat CPR'...

hari ke 2 pulak dia bagi aku bed time story pasal tulang belakang... 'Kalau tulang belakang kat area tengkuk ni patah konpom mati, kalau tulang belakang dekat pinggang patah konpom terberak terkencing on the spot bla bla bla bla yang! yang dengar tak??' aku respons gak la walaupun mata nie tertutup kan.. yelah dengan lampu tutup pastuh baik punya dapat ceramah percuma memalam ni kan? 'yeeeee yang dengar.. area tulang belakang kat tengkuk tu kat mana bang?' semangat ko yen menunjuk.. 'ha dekat 3 point nie sambil tunjal2 tengkuk aku' sedap pulak laki aku urut nie... 'bang tolong urut tengkuk tu jap!' hangin jeeeee yen.. waka waka waka..
 
Images by Freepik