Monday, January 31, 2011

Update

Owh.. Still dalam mode masih pregnant.. belum bersalin lagi.. tapi badan tak sehatlah.. gara2 hujan tak berhenti.. nasib baik esok cuti.. walaupun rasa dah ready untuk sambut baby.. ada je bende2 last minute nak kene buat..

ING Insurance tetiba plak tak leh lepas kat FPP Unit.. GL hanya untuk wad biasa.. Buat penat je ke hulu ke hilir uruskan GL.. Call ING depa kata guna duit sendirik dulu baru depa reimburse.. So satu hari dok ke hulu ke hilir pape pun tak buat.. Sudahnya esok baru nak pi balik Hospital Selayang.. Nasib la selangor tak cuti kalo tak kene amik cuti lagik..

Ni ha tengah dok selongkar almari nak cari korset.. ntah mana peram sampai tak jumpa2.. baju nak dibasuh selonggok tersadai.. tambah lagi baju2 baby pun tak basuh lagik.. adoii..

pregnancy kali ni asyik sakit jer... sakit belakang tu makin menjadi2 plak.. even yen dah tukar tilam still rasa sakit lagik.. pastueh tetiba kene penyakit gatal plak.. dah tu attack kat perut je plak tue.. pegi klinik dr tak bagi cream..dia suh tahan.. paling kuat boleh sapu baby oil.. nak tahan gatal tu seksa oiiii... udahla belakang sakit yg kat depan pulak sakit... tambah lagi hari ni terbatuk2 gara2 cuaca.. alahai tuhan jelah yang tahu...

still lagi masuk office nieh.. konon2 nak survive sampai la betul2 nak bersalin.. cuti dah tinggal sikit.. tapi nengok keadaan camni entahlah... cobaannn..

Tuesday, January 25, 2011

38+ week

Yo i'm entering my 38+ week..

Skrang tido pun tak lena.. Muka susut mcm nenek tua.. Pipi bunjut time dolu2 dah hilang.. Sakit belakang tak usah cerita.. Pantang menggeliat confirm kaki cramp.. Gagah jugakla pepagi bangun nak pegi kerja.. Kemas bilik sikit2.. Masak-memasak dah angkat bendera putih.. Setakat basuh baju sidai baju lipat kain masih boleh lagi.... Drive keta pun boleh lagi.. Tengok tv pun dah lama surrender..


Bedung baby kaler2.. beli kat Jalan TAR.. cari punya cari last2 kat Nagoya baru ada... dah selamat jahit dah tinggal nak basuh je..

Guarantee Letter dari ING petang nie baru nak pi amik kat GDex Kepong.. Semalam depa hantar takde org kat umah.. So kene gagahkan diri meredah jam kat kepong petang nie.. Dah confirm nak bersalin kat Hospital Selayang under FPP unit tu... Syok jugak dengar org kata private wing tu best.. Belum cuba belum tahu.. ni nak pi cuba.. Oh ya! my breastpump dah selamat sampai kat tangan. Cool!

Monday, January 17, 2011

Baby & mommy Checklist : Final

Yo.. so far preparation untuk baby hampir selesai... still x de :

Baby tights
Gambar dicilok di sini. comel2 belaka.. geram je tengokkk.. kalau beli banyak berbaloi la.. tapi kalau setakat nak beli 4 helai cam mahal sket.. campur postage lagik kan?.. coz hari tu jalan2 dgn yen kat parkson ada nampak baby tight.. tak silap harga dia rm10 je sepasang and ada disc 10%... tapi ada 2 kaler jerk... for the moment maybe grab je la yang kat parkson tueh.. i really love baby wearing rompers with tight.. comel!



Diaper baby bag
Saw one in Parkson gak.. red colour.. Best price!


Untuk mak dia pulak..
  1. Jamu - Sudah jumpa yang mana berkenan dihati..
  2. Breastpump - Hujung minggu ni sampai.
  3. Booking tukang urut - Mak in-charge

Yang lain2 cam dah ada je.. agaknya la... penat aa fikir.. mana takde tu grab je la kat memana last minute.. skang busy dengan audit.. tak terkejar betul aa.... takut je terberanak.. ada satu account tak close lagik.. audit untuk account tu plak next week.. uii hujung hidung betul rasa wat keje... sume nak kejar sebelum aku deliver.. mintak2 edd aku betul la.. takde tercepat seminggu..

Oklah chows nak gi lunch.. Melantak time!!!

Friday, January 7, 2011

Servis si cantik manis

Dah dapat bonus si cantik manis biru anta pegi spa... Sekali sekala bagi si cantik manis dibelai memang terbersin jugak dibuatnya... Harap2 permulaan yang baik untuk tahun baru ini yo!
 
Images by Freepik