Tuesday, May 28, 2013

Chess Competition - This is it!


lawannya pukul 5 petang kang.. hati ni duk berdebar mcm nak jadi wakil sekolah gayanya.. T_T wish me luck please.. agagaggaggaga...  makan x lalu tidur x lena mandia x basah.. ngehngehngeh.. nak menang nak menang nak menang..

 “Don’t let the fear of losing be greater than the excitement of winning.” Robert Kiyosaki

Monday, May 27, 2013

Stress dan kotak tisu

aku sebenarnya tengah mencari fakta kaitan period dengan makan banyak. bila dah cuba2 untuk kuruskan badan ni pengiraan kalori dah macam satu kemestian bila aku nampak makanan. ni semua gara2 kevinzahri. tu belum campur lagi kiraan berapa liter aku teguk air.. tu semua nak kene catit.. hasilnya habis kotak tisu aku dengan angka2..


days water intake


bila period menjelma dan bila begitu menyakitkan simptom marah2 aku akan muncul.. lagi2 bila nak kene pikir dan menahan kesakitan dalam masa yang sama.. jadik bila combination kerja dan nak mengira kalori dan period bersatu membuatkan aku rasa nak muntah berapi.. over kan aku.. actually ada 2 perkara yang membuatkan simptom aku bertambah buruk.

pertama - esok aku nak lawan chess. winner akan jadi wakil untuk lawan property lain. kalau menang dapat cash prize. aku nak sangat menang sebab aku nak sangat cash prize. stress sangat sebab ni open tournament. kene lawan laki2 gagah kat property ni. T_T mampukah aku?

kedua - otak aku dah cukup karat nak amik exam. bila dah tua ni aku lebih suka baca spot2 question. aku jadik stress bila memikirkan kalaulah spot2 question ni tak keluar. T_T


 
Images by Freepik