Monday, January 18, 2010

Sunat budak perempuan

Sunat ke wajib?

Ada yg kata sunat ada yg kata wajib. So takde plak terfikir nak buat2 apa coz i consider bende tu jatuh pada sunat. Sampaila mak i tanya dah sunat ke belum? I cakap 'Bende tu sunat lah mak'.. Tapi mak i jwb 'Buat je'. I ada tanya pada senior2 staff kat sini. 'Kak, dulu akak ada sunat anak perempuan?' 'Takde, tue pasal la ketegaq kott' Ha ha ha. Terus i confirm nak hantar anak pi sunat.

After googling2, dapatla few clinic rendered this service. Tapi mak aiii mahal betol. Ada yang paling mahal RM150. Betul2 take advantage. Ada aku baca kat forum kakak tu pi buat Rm20 je. Tapi tu dia kat Kemaman sana. Sapa plak nak pi meredah sampai sana. Lagi satu buat i jadi risau forumer tu ckp umur max Dr boleh sunatkan umur 3 tahun. Pengsan. Tapi dengan gagahnya i call Klinik Kita kat Wangsa Maju murah je dia buat. Rm30 camtueh tapi maximum age was 2 years. (Peluh satu badan!)

(Tarik nafas turun nafas) Nasib baik i ni bijak (muah ha ha), i pun call Klinik Idzham. Ni klinik favourite i kat Setapak. (Berdebar2 kau) Sekali dia cakap suh pi Melawati dan sesungguhnya diaorg leh buat up to 9 tahun. Ho ho ho

Atok & wan sungguh bermurah hati untuk hantar Tisya pi sunat (♥ them). Sumenya baik2 belaka. Takde nangis2 atau drama2 menyayat hati. Cuma dia ada jerit sekejap.

So last weekend Tasya turn plak. I drive with my kid to Klinik Idzham dalam pukul 3pm camtueh. Dalam kereta berbuih2 i bagi pedoman kat Tasya. Sesat jgn cerita la. Rasa nak baling je Garmin masuk longkang. Last option call ayah tanya location. Mudah dan tepat. Takdelah berpusing2 sampai ke zoo negara.

Dan semuanya baik2 belaka. Dua2 dah sunat. Lega hati i. lepas nie mak i takde bising2 dah. hihihi

8 comments:

me said...

eii takutnya dah besar baru kena sunat. orang buat masa baby lah hahahaha

PixiePwincess said...

tulah. hahah seram gila kalau aku jd anak kau. tp mmg betul org kata, budak pompuan kalau tak sunat, mmg ketegaq!

Anonymous said...

jgn lupe sunatkan yen ko tu lagi skali! hahaha....!

p!nkerton said...

hahahahha tak jadi nak komen sbb tergelak2 baca komen2 kat atas ni! ;p

nona said...

ha ha ha. ada2 jela korang2 nie~ Muah ha ha

semut-terbersin said...

alahai kesiannye derang dah besar baru kene sunat..uuh tak sakit ke ek? erk aci tak nak tanye anak2 u? ke u tak kasik tanye? hehe

syuk teksi said...

So hangar klinik kita je atau klinik idham Melawati?? Berapa caj

syuk teksi said...

So hangar klinik kita je atau klinik idham Melawati?? Berapa caj

 
Images by Freepik