Monday, September 6, 2010

Lagi 3 hari nak raya

macam-macam plak nak jadi..

1st sekali cermin kete kene pecah.. bukan setakat pecah je tapi si bangang pencuri siap ketok sampai kemek plak pintu tu dibuatnya.. tak pasal2 nak kene ketok dan spray balik.. memang dah berbakul2 aku doakan yang bukan2 untuk si pencurik tu.. erghhhhh geram betoiii...

2nd pasal pregnancy kali nie ada berita kurang baik sikit.. ari tueh gi checkup dr teropong perut tgk uri aku sudah jatuh.. ini bermakna aku takleh deliver normal.. T___T .. dr suh aku tido letak bantal kat bawah bontot dengan harapan uri tu beralih ke tempat lain.. mak pun dah nak tolong bookingkan bidan untuk urut.. sume tu nak kene buat lepas raya nieh.. dr pesan jugak takleh wat kerja berat2, takleh mencangkung, takleh masak blablabla... lepas tueh dr kasi top up pil yg mcm2 kaler... ergh.

errr tu je lah kott yg tak bestnya...

dan yang bestnya ari rabu nie balik kampung.. ehem ehem bestnyaaa.. feeling2 mcm nak balik kampung sendiri pulak.. kitaorang berkampung kat batu pahat 5 hari lepas tu sambung ke banting 2 hari.. panjang tu cuti.. al-maklomlah 16sept kan cuti?

baju2 raya kasut2 raya hampir siap.. cuma baju kurung budak2 belom lagi.. mungkin malam ni nak pegi merambu bersama keluarga tercinta.. oh ya my beloved hubby dah siap2 coti 2 minggu.. aku tengah keje dia kat umah tengah syok mengemas rumah kott.. sepanjang dia cuti ni terpaksa lah jadi driver aku hantar pegi opis, hantar pegi pwtc since matta fair minggu lepas...

anak2 pulak tak sudah2 tanya 'mama bila nak balik kampung?' ... mungkin dah boring tanya 'mama, bila baby nak keluar'.. ha ha hammppeesss... errrr.. baru teringat duit raya belom tukar lagik.. member2 opis sume cakap duit buruk2 je yg tinggal kat bank tu.. ermm how is it gonna be?

mood kerja? dah lama lesap.. datang opis pun untuk setelkan apa2 yg patut je.. sian budak baru yg baru masuk keje nie.. satu bende aku tak ajar dia lagik.. ni pun tengah busy nak setelkan Matta Fair punya bende... erghhh bestnya kalau dapat bergomol2 dengan budak2 kat umah bersama suami terchenta itu...


bukak pose dengan geng2 itm zaman dolu2.. masing2 nak amik berkat ibu mengandung..

bersama mal (coursemate) & bina (dormmate) yang hot hot

besday boy kene suprise..
Happy Birthday!!!



2 comments:

bEth said...

wehs camne leh jatuh lak uri tuh? 'ganas' sgt kot ;p

nona said...

eh eh.. taktaulah camana? aku biasalah prob2 uri ni.. T__T

 
Images by Freepik