Tuesday, August 19, 2014

Lepak di Kuching

Wah tajuk! Lepak katanya.

Lepas seminggu raya terus shoot pegi Kuching.

Pegi 3 hari 2 malam check in kat Citadines Uplands Kuching. Serviced apartment 2 bilik located 15 minutes drive from airport.

Amik tour guide pakai van since total group kitaorang 13 orang. Sehari RM180 start 9am abis tour pukul 9pm plus airport transfer.

Dia bawak kitaorang pegi Crocodile Farm, Kampung Budaya, Waterfront, Muzium, Pasar Serikin, Masjid Negeri & Satok. Makan kat sana kalau sekali makan kitaorang satu group tak lebih RM100. Tapi tak pegi makan seafood kat Top Spot (tak sure ejaan) since ramai sangat anak kecik which resulted bila petang je memasing dah cranky kepenatan. So malam memang kitaorang masak kat apartment.



Oh ya - Kitaorang naik flight pakai kerusi roda. Jenuh nak dapat info pasal wheelchair. Last2 tolak masuk cam biasa macam pakai stroller. Tapi masa kat airport Kuching nak balik KL wheelchair kene tagging.

Overall kuching best. Ada seafood, boleh tengok nature, belajar culture. Ole2 bawak balik semestinya kek lapis, keychain gambar orang utan. masa nak pegi tu i was feel Kuching tak best but turn out it was a fun getaway and my kids learn new things. Sampai anak buah aku siap cakap 'Oh selama ni ni asyik tengok kat kamus bergambar'. LOL sangat kan?

No comments:

 
Images by Freepik