Tuesday, August 5, 2014

Raya 2014


Raya tahun ni tema pink.. Tak dapat nak tangkap gambar satu family sebab memasing pepagi raya dah moody.. So bila memasing tak moody barula dapat tangkap gambar asing2 yang ada sedikit ceria..

Raya tahun ni memang macam selalu lah.. Ke arah Johor dulu dari hari sabtu sampai rabu..  Menu wajib burasak dan beriyani hasil air tangan pak sedara Yen yang memang pandai masak.. 

Hari jumaat baru balik Banting sampai hari sabtu.. Kebetulan pulak semua pakat kumpul hari sabtu so makcik aku rajinla pulak nak buat nasi ambeng.. Makan ramai2 dalam satu daun pisang memang layan habis la.. Terkeluar segala mak bapak peluh dengan kepedasan sambal jawa..


Gambar aku ngan adik kat tangga rumah arwah atok aku.. Dulu masa kecik2 umur aku 8 tahun memang meriah rumah ni tapi lepas tu langsung tak meriah takde sapa jaga umah ni. Bila makcik Siti aku dok umah ni baru la start happening balik.. Sebab masing2 dah beranak pinak dan anak2 sedara aku yang dulu kecik2 pun dah besar panjang..Yang cousin aku dulu tak kawen skang dah anak sampai 2 - 3 orang memang nampak penuh je umah..

Hari ahad husband dah balik ke Labuan so menghantar dia ke KLIA diiringi lagu hari raya.. Perghhh buat sebak di dada je kann... Long distance relationship ni memang kalau tak kene gaya memang sedikit sawan.. Feeling hantar husband pegi airport sama macam feeling mak bapak tinggalkan aku kat asrama waktu dulu.. Memang makan dalam! Mana taknya bila husband ada sebelah memang memanjang menyinggah wayang kann.. Nak2 kitaorang ni memang kaki wayang.. Lagi best kalau tetiba Yen ajak check in hotel.. Tak heaven ko lepak atas katil takde anak..


Ni kitaorang tengok cite guardian of the galaxy kat pavi GSC.. layan dapat treatment macam raja tapi spoilt pak arab sebelah tu boleh bawak baby lak masuk.. so layanla kami movie bertemankan budak nanges macam sambil layan dvd kat umah bertemankan anak aku bising.. T_T

So can you imagine bila keseronokan tu ended bila hantar husband kat airport maka tamatla segala keseronokan berjimba kitaorang.. Back to normal kena anta anak pi sekolah, pegi nursery, layan traffic jam, layan office, layan anak2 aku punya makan minum, layan dobi, layan gosok baju...waaaa.. 


Layan husband makan sebab kat Labuan takde makanan2 cenggini katanya.. Aku kengkonon tak lalau makan (sebab nak kene tinggal) so layan je tengok husband makan yang happy semacam sebab tak yah layan aku punya bebel untuk seketika.. 

No comments:

 
Images by Freepik