Wednesday, March 27, 2013

Cendol Bakar Kuala Selangor

sangatlah mengantuk hari ni so i decide to post some story.. yezzah last week i & kawan2 attend wedding kat kuala selangor.. suddenly one of my colleague suggest kitaorang singgah pekena cendol bakar - which initially everybody thinking cendol itu dibakar- suddenly ada orang cakap owner dia nama bakar - then later cakap gula merah dibakar - which i pun tak tau version mana yang betul... anyhow cendol tu sedaaaappppp sangat.. just nice lemak dia gula dia..


for those yang interested nak rasa - u can google location dia.. kitaorang naik LATAR from KL and u all kene exit kat persimpangan ijok (last exit).. from there the toll girl can assist korang which way to go since there is signboard around to help.. lagipun kedai tu bebetul terletak kat tepi jalan and ada plak orang RELA dok jaga traffic..

kalau dah sampai area sana mungkin lepas tu korang boleh try plak tebu letak kelapa pandan which also taste very very very good..


lepas tu mungkin anda boleh singgah ke bukit melawati untuk berjalan-jalan menikmati keindahan alam dengan menaiki tram seperti kawan2 saya dibawah yang sungguh riang sekali



lepas tu bolehla pekena ikan bakar AROMA IKAN BAKAR juga boleh tahan sedap. Located at Jeram 17 km dari Bukit Melawati.


Dan selepas itu anda boleh sambung buat kerja sambil berfikir2 mungkin ke Kuala Selangor lepas dapat gaji. :P

No comments:

 
Images by Freepik