Monday, September 3, 2012

USS Singapore - Here i come!


Finally kitaorang dapat bawak anak2 ke USS.. Actually USS is part of the sentosa island.. dari hotel kitaorang stay which located at Clarke Quay hanya hadap 3 station je before kitaorang sampai kat harbour station.. tiket train sgd2.5 tapi dia amik deposit sgd1 so tiket fare actually sgd 1.5 je.. dah sampai harbour station tu kene amik train lagi nak pegi sentosa island harga tiket sgd3.5 return.. banyak je lagi tempat kitaorang tak explore kat sentosa islands tue..
 
uss entrance i dont remember how much tapi total bayar for 3 adult 2 kids around rm700 to 800 if i'm not mistaken.. oh ya if u are using mastercard to pay ada discount 20%.. so masa nak bayar kat counter kene mention dulu nak bayar using mastercard or else u need to pay ticket without discount.. anyhow kitaorang tak habis tour pun kat uss sebab kitaorang pukul 2petang baru masuk..dahtu beli normal tiket.. booth ticket memang takde orang tapi bila nak main tu sangat hazab gilee. oh ya kalau ada duit lebih baik beli express tiket.. wlaupaun agak mahal sikit tapi sangat berbaloi.. let say kalau u all nak ride taking 45 min waiting time using normal ticket, kalau guna express ticket was 45 seconds waiting time! Awesome takkkk?? oh ya baby below 2 years foc..


Our little family at USS entrance



Then dalam tu semua game free la of course.. dah bayar mahal2 takkan kene bayar pulak.. masa banyak habis tangkap gambar layan anak buat susu anak.. so kalau korang nak habis tour kene get ready every single thing.. tu pun aku ada adik banyak tolong.. btw let say lupa bawak stroller jangan bimbang coz diaorang ada provide.. bayar sgd10 to sgd 50 depends jenis stroller/electricity chair(disabled/orang tua)..
 
Left to Right - Double stroll SGD15, Single stroll SGD10, Wheel chair (not sure), Electricity chair SGD50. No deposit required.
 
Food court ada banyak.. kitaorang makan kat food court jurassic park.. makan 4 set nasi ayam/noodles air ngan soup total sgd 50.. pasal bawak makanan masuk aku rasa boleh je kot.. macam ko masuk sunway lagoon la.. kalau kantoi nasib la kene buang.. tapi kalau tak kantoi selamat la duit.. hahahahah btw aku punya beg tak kene check pun masa masuk tu..
 
Food court Jurassic Park - Tak ramai orang pun waktu ni
 
Park tutup kul 10 mlm to 11 mlm tapi ride pukul 7mlm dah habis dah.. malam tu ada concert makan2 tapi kene bayar extra dalam sgd25 per head.. so kitaorang takde pun bayar extra.. just amik2 gambar beli barang pastu chowws balik..
 
Soffyia layan maknya nak ambil gambar dia. Pasrah la tu agaknya.. Ekekekeke!

 
Overal USS oklah.. nak kata best memang best sesuai la dengan harga tiket.. nak kata tak best takde lah tak best.. so camna tue.. so kalau korang nak pegi kene banyak plan. nak2 gi bawak anak kecil.. mostly game maknya tak dapat main.. sebab kene jaga baby.. hahahha.. oh ya lagi satu kat dlam tu ada water cooler.. so tak yah risau.. of course FOC.. yang penting kene bawak botol air.. sangat2 perluu.. kalau tak melayang la duit asyik nak beli mineral water..
 
Shrek 4D is a must!
Weeee.. tempat yang wajib amik gambar..
 
Keluar dari USS around 10pm.. penat gilaaaa... kaki rasa nak tercabutt... nasib soffyia tak meragam.. balik hotel terus tido sampai esok pagi.. esok pepagi layan breakfast bdk2 dah siap2 terjun swimming pool.. cukup 3 hari 2 malam kitaorang stay kat singapore... totally different dengan malaysia.. i love malaysia more of course.. sini makan susah gila nak cari halal food.. dah dapat halal food pulak tu tak sedap.. till then guys.. selamat hari raya & selamat hari merdeka..
 


No comments:

 
Images by Freepik