Wednesday, February 16, 2011

nenek-nenek si bongkok tiga

aduh aduh... semenjak dua menjak ni lutut wa sakit jer... kekurangan kalsium kot... bila bangun daripada duduk bersimpuh tu aduhhhhh kene berdiri seminit barula hilang sakit.. ni yen tak top-up2 lagi susu dalam fridge.. macam tak paham2 je laki aku sorang tue... dah macam nenek tua si bongkok tiga dah aku ni... :)
rite now sambil aku ketuk2 lappie ni yen borak2 ngan aku.. mengimbau kehidupan kami dulu2... bila terkenangkan, memang rasa hidup nie penuh dengan cabaran dan masalah.. tak semua bende tu indah.. tak sume kita rancang terjadi.. hidup ini penuh rahsia...
pernah tak korang2 sume terfikir?
apa akan jadik kalau hidup ni tak seperti yang kita lalui? is it worth to reverse back the time? adakah kami akan bahagia if kami ikut plan camni camni camni? apa akan jadik kalau kami buat camni camni camni? well hidup manusia nie tak semua sama kan?
kalau dulu hidup kami seperti nenek perlukan tongkat, harap2nya lepas ni dah boleh buang tongkat tu jauh2..
Salam Maulidur Rasul.

3 comments:

Riana Qistina said...

benarlah kata orang...kita merencana, tuhan tentukan...

tiadalah yg diharap hanya rahmat tuhan

Mrs.Qarlista said...

dulu pernah sakit lutut gak..so minum susu alpha lipid sampai habes satu tin baru hilang..seriesly sakit org tua betulla.. :)

syairah abdullah said...

riana : salam kenal.. :) ..harap2nya kita sentiasa dirahmati..

qarlista : salam kenal.. :) .. harap2 sakit org tua tu cepat2la hilang...

 
Images by Freepik