Tuesday, October 26, 2010

Sesi pening kepala : Baby checklist

Right now dah nak masuk 6 bulan... Tinggal lagi berapa hari je nak masuk 6 bulan.. Baby doing very well.. To date mummy weight was 63kg.. tak naik mencanak2 pun... coz selera makan kureng sikit sejak dua menjak nie... Oh ya.. Baby mungkin girl.. (again).... Masa teropong baby tunjuk montot.. so dr assume girl coz she can't see the testis... oh my.. where's the ball gone? agagagagaga... daddy a little bit frustated.. sian daddy takde kawan lagik... girls in da house gitu... mummy pot pet pot pet anak pun ikut sama pot pet pot pet... camana daddy tak pening kepala?

At last kitaorang dah discuss nama... mummy suka sangat nama Sarah... Daddy still pilih nama hujung.. Mummy request Nur Sarah.. Simple & sweet.. Tapi daddy kata keturunan sume nama mesti panjang.... Sume kene ikut nama dia.. So nama mummy je lah yang paling kontot dalam family...

Barang baby? Agagagagaaga... Baru beli playpen.. ... So right now mummy tengah pikir nak beli baby cot warna putih... Daddy tak agree coz he said we already have the playpen.. Daddy suh baby tido dalam playpen je... Ergh.. Mummy pun malas nak argue coz takot nanti last2 baby nak tido atas katil ngan kitaorang.. Through my experience memang end up mcm nieh...

Playpen yang beli hari tu memang takde aksesori.. coz initially mummy nak buat playpen tempat baby main2 and letak kat living room...since plan dah bertukar mummy tengah sebok nak cari aksesori playpen... Ergh. Mummy still terpikir baby cot jugak.. Lagipun playpen punya bassinet boleh hold up to 6.5kg je... lepas 4 month konpom bassinet jadi bentuk U... Terseksa tulang belakang anak aku esok lusa...

So mummy punya checklist baby for now :
  • Stroller
  • Baby cot
  • Playpen

No comments:

 
Images by Freepik