Thursday, March 11, 2010

Jiwa rasa gelora la la la~

Huwargh.

Ngantok berbaloi2 apakah ayat ini?

Padan muka. Sapa suh tido lambat. Mlm tadi aku tengok cita Tv2 yg pelakon dia Tommy Lee Jones ngan sapa eh? Van Damme ke? Cam bukan. Lantaklah. Malas nak perah kepala nak ingat. hiyerkkkk Sakit betul tulang belakang cam org tua. Huwarghh Menguap kali ntah yang ke berapa.

Sebenarnya banyak sangat benda aku nak cita. Kadang2 tu rasa cam nak tulis ke tak nak ke tak nak. Kalau tulis kang rasa malu plak coz yg blog reader aku boleh dikatakan semua member2 aku yg memang dah kenal. Malu lah kan! Tapi kalau tak tulis jadi mcm nie lah. Sakit hati sakit kepala jiwa sakit.. haihh kepala pun dah weng banyak...

Btw aku belum terasa lagi nak tulis atau nak meluahkan segala kemarahan yg terbuku dalam hati nie. (chewah cam ayat novel) still boleh handle tapi kadang2 tu rasa nak *nanges* *nanges* dan *nanges* jaaaaa. Kenapa la jiwa aku nie kental sangat? Aquarius sang kental. haaih.. Nanges je la bukan org tau pun!!!!

'Jiwa rasa gelora la la la la'


Enough of this stupidity! Say it out loud

Apalah serabut sangat entry aku ni oiii.

*Update*

Mak aku mintak aku tolong carikan audit quotation. Nak yang murah2 & mal*y punya plak tu kan.. Hadoiii.. camana lah plak aku nak cari small audit firm kat kl area nie... Nak2 m*l*y audit firm.. Nak google cari contact no pun aku tak tau nak type apa kat google. Adalah aku type Zaid & Co la Rahmat & Co la .. Ha ha .. Mcm hapa2 ja bunyinya.... Tapi disebabkan kecerdikan aku nie kan2 *uhuk*uhuk* aku pi cari kat Jobstreet. Muah ha ha.. Blur2 ja bila aku call mintak quotation ingat aku nak mintak keja. Ekekekekek.. Last2 dapat gak 2 ketul audi firm melay*.. Fees pu takdelah mahal. Sesuai la ngan biz nature revenue below RM10k tu kan.. bukan profit tau Yg satu tu audit firm area Setiawangsa dia quote RM800 & yg lagi satu tu audit firm kat CM kot dia nak RM1500. Oklah tu.

Korg2 jgn terpesong plak ingat mak aku ada bukak biz.. Nie sume sebab maintenance rumah punya.. Korang tau JMB? Joint Management Body . So mak akau salah sorg part-timer kat situ... Tukang collect maintenance umah, la senang cita. Dulu developer yg handle so skang nie depa pass kat penduduk so mak aku antara yg bertuah terpilih jadi tukang collect duit. So untuk keselamatan duit tu kene jgk la lantik auditor... Maklumlah nak independence report kan?

What else, huh?

Haaa Matta Fair sudah kembali. Makin tahun makin malas aku nak melibatkan diri dalam Matta nie.. Boring laaa nak jumpa kerenah mak2 org dan bdk2 yg pelbagai ragam. Nak2 mak2 yg tak paham bahasa bila aku cakap kalau beli 3 nite baru dapat pusing lucky wheel tu.. Bila dah pusing dapat local hotel bisik2 ngan aku nak mintak hotel lain... Mcm2 kan.. yg bdk2 tu sukala sangat pusing2 lucky wheel tu.. kot2 aku pusing kepalo ekau baru kau raso camanao sakit hati den nie nengok screw tu nak tercabut dikojokan bdk2 nie.. tapi paling cool ialah bapak2.. rilek ja. apa isteri ckp angguk sambil menguap2 kepanasan. bila byr sang isteri la paling sibuk double check figure aku siap merembat calculator aku sambil terkuma-kamit mulut tu mengira.. sang bapak pulak aku nengok cam malu je tgk perangai isteri masing2 tapi mata tu menjeling2 jgk tgk wife tekan calculator. Piirahh.. tunjuk macho konon. Hacccuuummm terbersin aku.

Hoh.. Apa lagi yg nak di merepekkan lagi ek.. Huwaaa esok aku shift pagi yg pastinya pukul 12 berterabur bdk2 gomen datang... Nasib aku sampai pukul 3 je esok. Lepas tu boleh balik. ye ye ye..

Hah lagi satu pound rate dah turun. Aku dengar tadi member call Maybank mintak special rate dalam RM4.90/pound.. So kalau counter rate around RM5.00 tu tak lari.. Ok sangat tu la kot nak bayar fees nie..

Hoh lupa.. kepada Cterq congratz la hang dah abis... Bila la aku plak nak rasa feel itu!!.. Takpelah pelan2 kayuh.. Tapi aku rasa dah pelan sangat aku kayuh nie *waaa* ... takpe tahun depan insyaallah affiliate lah aku *positive* *positive*..

Howaaaaa~ What an entry! Panjang bebenor repekan aku kali nie.. Sekali sekala pe salahnya.. Btw kawan2 selamat bercoti dan kepada diri aku selamat ber MATTA FAIR!! isk isk isk.

4 comments:

raducaca said...

nona biras aku pon wat audit
kalo mahu nnt msg aku eh

Anonymous said...

hahahahahahahah lama senyap weh?? gundah gulana sangatkah??? jom la kita lepak sesama. karaoke would be the best medicine for us. huahuahua dekat je pun ngan opis aku. sogo kotak merah~bEth

idayusof said...

hoh. ni mmg serabut gila ni sampai tulis panjang-panjang. elok2 lh ye di sana.

yen said...

wah what a wonderful world you gao dear

 
Images by Freepik