Wednesday, March 24, 2010

E-mail messenger

Member aku Fiza baru keja.. Setelah berhempas-pulas di Uitm mengambil ACC* dia dah fed up untuk belajar full time.. Mungkin dia dah rasa menyampah duk kat Shah Alam tu kott dan berharap menjadi pelajar part-time seperti aku.. So sekarang dia telah pun officially menjadi part-time student.. Mungkin dah tak payah berebut naik bas di waktu pagi lagi. Jadi bezanya dengan masa belajar full-time adalah sekarang setiap pagi dia akan berebut menaiki lrt. Sungguh bergaya.

So skang Fiza dah keje.. Dapat keje pun area2 aku gak.. Tapi masalahnya skang ni kan company dia punya la strict gila.. Takleh langsung nak bukak internet tak termasuk lambat potong gaji. Paling kuat pun dia boleh bukak Maybank tu pun tengok forex rate. Mak aihh wujud lagi company camni ek?

Since dia tak leh nak bukak YM email lah tempat kitaorg berborak & bergembira hari2. Tak caya? Ko nengok berapa sangapnya email dia pagi tadi.




Aku pun kadang2 tak faham dengan company yg jenis macam nie sebenarnya.. Yang tak menghargai employee as an asset to the company.. Serious mcm, tu tak boleh ni tak boleh. Macam sekolah smaplaboo betul caranya!

Kamon la weh. Ni zaman millenium bukan zaman paleolitik lagik. So kepada rakyat2 gomen, anda sangat beruntung sebenarnya masih dapat bukak facebook!

Sekian dari bilik berita~
Muah xxoo

1 comment:

Anonymous said...

owh please dont be ;p kahkahkah berenti jeler. cr company yang besh.ekekekeke

~bEth~

 
Images by Freepik